Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipany proti Ružomberku bez šance. Bartoš bol vylúčený už na úvod, štvorgólový Gerec

Ružomberok nemal s Lipanmi žiadny problém.
Ružomberok nemal s Lipanmi žiadny problém.MFK Ružomberok
Futbalisti Ružomberka v úvodnom semifinále Slovenského pohára hladko vyhrali na pôde Lipian a vytvorili si skvelú pozíciu do domácej odvety, ktorá je na programe v utorok 16. apríla o 15:30 pod Čebraťom.

Lipany - Ružomberok 0:5

Stretnutie výrazne ovplyvnila červená karta pre brankára a kapitána domáceho tímu Petra Bartoša, ktorý v 6. minúte vybehol zo šestnástky, ale namiesto lopty trafil Gereca a poslal ho na trávnik. Skúsená opora tímu bola vylúčená prvý raz po dvanástich rokoch v drese tímu z východného Slovenska.

Ružomberok tak potvrdil pozíciu favorita a postupne pridával góly. Skóre otvoril Ján Hladík, ktorého pokus so šťastím prešiel popod striedajúceho gólmana Šupku. Štefan Gerec pri druhom zásahu využil brankárom vyrazenú strelu a zblízka rozvlnil sieť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V 27. minúte Gerec síce trafil žrď a dorážku Tučného z čiary odhlavičkoval Jacko, avšak zakrátko spomínaný útočník hostí pridal svoj druhý presný zásah po presnej hlavičke k žrdi. Hetrik dokonal Gerec pár sekúnd pred prestávkou, na päťke ho v druhej vlne našiel Tučný.

Štvrtý gól pridal Gerec po zmene strán. Krásny pas Masla mu pred prázdnu časť brány sklepol hlavou Domonkos, čo v Lipanoch sledovalo 2 135 divákov. Ružomberok potvrdil pozíciu favorita a jednoznačne zvíťazil. V stredu proti sebe v druhom semifinále nastúpia Trnava a Podbrezová.