Lipany proti Ružomberku bez šance. Bartoš bol vylúčený už na úvod, štvorgólový Gerec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lipany proti Ružomberku bez šance. Bartoš bol vylúčený už na úvod, štvorgólový Gerec
Ružomberok nemal s Lipanmi žiadny problém.
Ružomberok nemal s Lipanmi žiadny problém.MFK Ružomberok
Futbalisti Ružomberka v úvodnom semifinále Slovenského pohára hladko vyhrali na pôde Lipian a vytvorili si skvelú pozíciu do domácej odvety, ktorá je na programe v utorok 16. apríla o 15:30 pod Čebraťom.

Lipany - Ružomberok 0:5

Stretnutie výrazne ovplyvnila červená karta pre brankára a kapitána domáceho tímu Petra Bartoša, ktorý v 6. minúte vybehol zo šestnástky, ale namiesto lopty trafil Gereca a poslal ho na trávnik. Skúsená opora tímu bola vylúčená prvý raz po dvanástich rokoch v drese tímu z východného Slovenska.

Ružomberok tak potvrdil pozíciu favorita a postupne pridával góly. Skóre otvoril Ján Hladík, ktorého pokus so šťastím prešiel popod striedajúceho gólmana Šupku. Štefan Gerec pri druhom zásahu využil brankárom vyrazenú strelu a zblízka rozvlnil sieť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V 27. minúte Gerec síce trafil žrď a dorážku Tučného z čiary odhlavičkoval Jacko, avšak zakrátko spomínaný útočník hostí pridal svoj druhý presný zásah po presnej hlavičke k žrdi. Hetrik dokonal Gerec pár sekúnd pred prestávkou, na päťke ho v druhej vlne našiel Tučný.

Štvrtý gól pridal Gerec po zmene strán. Krásny pas Masla mu pred prázdnu časť brány sklepol hlavou Domonkos, čo v Lipanoch sledovalo 2 135 divákov. Ružomberok potvrdil pozíciu favorita a jednoznačne zvíťazil. V stredu proti sebe v druhom semifinále nastúpia Trnava a Podbrezová.