Sarriho mágia v derby pokračuje. Lazio si zahrá pohárové semifinále, AC vypadlo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sarriho mágia v derby pokračuje. Lazio si zahrá pohárové semifinále, AC vypadlo

Aktualizované
Zaccagni pri postupovej penalte.
Zaccagni pri postupovej penalte.Profimedia
Futbalisti Lazia Rím sa stali druhými semifinalistami Talianskeho pohára. Vo štvrťfinále zvíťazili na Stadio Olimpico nad mestským rivalom AS Rím 1:0. Derby je veľký sviatok, o čom svedčí aj fakt, že parlament v Ríme ukončil rokovanie skôr než zvyčajne, aby činovníci stihli výkop duelu. Naopak, o trofej nezabojuje AC Miláno, ktoré nestačilo na Atalantu (1:2).

Lazio - AS Rím 1:0

Prvým semifinalistom sa stala Fiorentina, ktorej sa premiérovo vo svojej histórii podarilo prebojovať medzi najlepšiu pohárovú štvoricu tretíkrát v rade. O tom, že ju doplní Lazio, rozhodol v 51. minúte Zaccagni, keď premenil pokutový kop. Odkedy prevzal mužstvo Maurizio Sarri (21/22), vyhrali jeho zverenci štyri zo šiestich derby (4-1-1). Naposledy sa podobný počin v prvých šiestich stretnutiach proti AS Rím podaril ešte Svenovi-Göranovi Erikssonovi medzi rokmi 1997 a 1999. 

AC Miláno - Atalanta 1:2

Gian Piero Gasperini sa môže usmievať. Odkedy vedie Atalantu, klub si po štvrtý raz zahrá semifinále domáceho pohára. Toľko, koľkokrát sa mu to podarilo pred príchodom Taliana na lavičku v celej histórii. Mužstvo z Bergama hralo od 38. minúty bez vylúčeného trénera. V samom závere prvého polčasu dokonca Leão otvoril skóre. Lenže ešte pred odchodom do kabín sa podarilo vyrovnať Koopmeinersovi. Ten istý hráč v 59. minúty z bieleho bodu poslal Atalantu medzi štvoricu najlepších. Mimochodom, Holanďan sa na pôde súpera presadil šesťkrát. Viackrát sa to podarilo, naprieč všetkými súťažami, iba Bellinghamovi (11). Milánske AC prehralo po šiestich zápasoch.