Záchranár Vlahovič, Neapol opäť zlyhal. Konzistentný Giroud, AC s výhrou vonku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Záchranár Vlahovič, Neapol opäť zlyhal. Konzistentný Giroud, AC s výhrou vonku

Aktualizované
Dušan Vlahovič zariadil Juventusu obrat a s ním aj tri body.
Dušan Vlahovič zariadil Juventusu obrat a s ním aj tri body.Profimedia
Až päť súbojov malo v nedeľu na programe 19. kolo talianskej Serie A. Milánske AC sa radovalo z triumfu na pôde súpera. Naopak, negatívnu vlnu natiahli hráči Neapola, ktorí nestačili na Turín. Lazio si nenechalo ujsť triumf v Udinese. Ten, takmer, ušiel Juventusu, ktorý otáčal v Salerne. V poslednom stretnutí si body delil Rím s Atalantou.

Empoli - AC Miláno 0:3

Zverenci Stefana Pioliho sa po štyroch súbojoch mimo svoj štadión dočkali trojbodového zápisu zvonku. Už v 11. minúte rozhodol o víťazstve Loftus-Cheek. V prebiehajúcom ročníku je druhý Angličan, ktorý sa presadil v drese milánskeho AC. Taliansky veľkoklub zažil dva góly od Angličanov v jednej sezóne naposledy v 1985/86 (Hateley, Wilkins). Oveľa viac pozornosti si vypýtal kanonier Olivier Giroud. Krátko po polhodine hry navýšil z penalty rezulzát.

Francúz sa radoval z desiateho gólu v sezóne. Minimálne desať zásahov nastrieľal v ostatných štrnástich sezónach naprieč všetkými súťažami. Žiadny iný hráč od ročníka 2010/11 v rámci TOP 5 európskych líg takýto míľnik nedosiahol. Výsledok spečatil v 88. minúte striedajúci Chaka Traoré. Na trávniku bol štyri minúty. Empoli čaká na výhru sedem kôl. S trinástimi bodmi je predposledné. 

Turín - Neapol 3:0

Tri kolá čakajú na víťazstvo futbalisti obhajcu titulu. V Turíne nechýbal na trávniku slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý prehre nezabránil. V spomínanej trojzápasovej sérii videli hráči "Partenopei" tri červené karty. Mazzocchi vydržal na ihrisku necelé štyri minúty po nástupe do druhého dejstva. Vo svojom 79. zápase bol premiérovo vylúčený. Zapísal sa do histórie Neapola, keďže posledný klubový debutant, ktorý nedohral duel, bol v novembri 1997 Marco Zamboni.

Zapísal sa do histórie Neapola, keďže posledný klubový debutant, ktorý nedohral duel, bol v novembri 1997 Marco Zamboni. 27 - #Torino získalo v aktuálnej ligovej sezóne 27 bodov; v ére troch bodov za víťazstvo - od sezóny 1994/95 - získalo viac bodov po 19 zápasoch v jednom ročníku Serie A len v sezóne 2016/17 (29). Toro.

Udinese - Lazio 1:2

História sa prepisovala aj vo farbách Lazia. Tentoraz pozitívna. Z priameho kopu skóroval Luca Pellegrini. Posledný obranca, ktorý v Laziu skóroval zo štandardky, bol v novembri 2006 Massimo Oddo. Rovnako do siete Udinese. Domáci síce vyrovnali, ale v 76. minúte Vecino z lavičky rozhodol. Rimania sa dostali na šiestu priečku. Aktuálne majú 30 bodov, ich prenasledovateľov čaká večer ligové kolo.

Salernitana - Juventus 1:2

Obaja sa stretli aj pred tromi dňami v domácom pohári. "Stará dáma" potešila svojich fanúšikov vysokým triumfom 6:1. V Serii A ich ale v úvodnom dejstve príliš netešila, keďže od 39. minúty prehrávala 0:1 po zásahu Maggioreho. Vôbec prvýkrát od 23. septembra 2023 prehrával Juventus po prvom polčase. Vtedy proti Sassuolu 1:2. Až po zmene strán prišla "božia pomoc" od autora otváracieho zásahu, ktorý videl v 53. minúte druhú žltú kartu a porúčal sa do spŕch. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Začala sa viac ako polhodinová naháňačka za obratom. Krátko po hodine hry vyrovnal z tlaku Iling Junior. Stal sa tretím hráčom "Bianconeri" s ročníkom narodenia 2003, ktorý strelil v tejto sezóne v lige gól (po Yildizovi a Mirettim). V najlepších ligách je na tom lepšie v tejto štatistike iba Barcelona so štyrmi mladíkmi. Juventus sa dočkal v nadstavenom čase. Po centri Danila bol nekompromisný hlavou už sedemgólový Vlahovič. Hostia neprehrali štrnásty zápas v rade a opäť sa priblížili vedúcemu Interu na dva body. V drese Salernitany odohral plnú minutáž slovenský futbalista Norbert Gyömbér.

AS Rím - Atalanta 1:1

Zverenci Josého Mourinha museli doháňať manko, keď od ôsmej minúty prehrávali po góle Koopmeinersa. Holanďan má v prebiehajúcej sezóne zaujímavú formu na pôde súpera. Vonku strelil štyri góly. Žiadny iný hráč nemá mimo svoj štadión na konte v lige viac. Hostia viedli do 39. minúty, keď rezultát spečatil z penalty Dybala. Vďaka bodu sa Atalanta dostala pred Lazio na šiestu priečku (30). "Vlci" nevyhrali v druhom kole po sebe a sú ôsmi s 29 bodmi. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore