Rekordný pätnásty Francúzsky pohár. Škriniar oslavuje s Parížom double

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný pätnásty Francúzsky pohár. Škriniar oslavuje s Parížom double

Futbalisti PSG ukončili sezónu ziskom Francúzskeho pohára.
Futbalisti PSG ukončili sezónu ziskom Francúzskeho pohára.AFP
Futbalisti Paríža Saint Germain získali Francúzsky pohár. V sobotňajšom finále v Lille zdolali Olympique Lyon 2:1. Do polčasu skórovali Ousmane Dembélé a Fabian Ruiz, v 55. minúte znížil Jake O´Brien, no Lyon už nedokázal vyrovnať. PSG vyhralo pohár rekordný pätnástykrát a prvýkrát od roku 2021. Slovenský obranca Milan Škriniar (29) do stretnutia z lavičky nezasiahol.

Lyon - PSG 1:2

Parížania o svojom triumfe rozhodli už v prvom dejstve. V rozmedzí dvanástich minút sa presadil Dembélé i Ruiz. Zverenci Luisa Enriqueho zakončili na bránu súpera zvnútra pokutového územia dvanásťkrát. Osemkrát smerovala lopta do priestoru troch žrdí. Hráči Lyonu síce v 55. minúte znížili po rohovom kope, ale z ich strany to bolo všetko. PSG inkasovalo z rohu v prebiehajúcom ročníku deviatykrát. Iba v sezóne 11/12 inkasovali z tejto štandardky viac (11).

Kylian Mbappé sa so svojím osudovým klubom nerozlúčil presným zásahom. Napriek tomu, proti Lyonu má skvelú bilanciu. V 14 zápasoch bol pri trinástich góloch (12+1). Milan Škriniar oslavuje po príchode do Paríža tretiu trofej. Po francúzskom Superpohári a titule zdvihol nad hlavu i domáci pohár. Lyon prehral proti Parížu piate finále.