Cyperské 12-gólové bláznovstvo. Slováci sa v unikátnej bitke postarali o štyri zásahy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cyperské 12-gólové bláznovstvo. Slováci sa v unikátnej bitke postarali o štyri zásahy
Cyperský futbal ponúkol jedinečné predstavenie.
Cyperský futbal ponúkol jedinečné predstavenie.Profimedia
Nasleduje tajbrejk - táto fráza sa športovým fanúšikom väčšinou vybaví pri výsledku 6:6. Tentoraz ho však neponúkol tenisový zápas, ale duel skupiny o záchranu v najvyššej futbalovej súťaži na Cypre. Na bohatej listine strelcov bláznivého súboja sa objavili aj mená slovenských futbalistov. Róbert Pich (35) a Adrián Slávik (25) sa spolu postarali o štyri presné zásahy.

Karmiotissa - Othellos Athienou 6:6

Cyta Championship videla v 11. kole nadstavbovej časti poriadnu chuťovku, ktorá svoju obdobu nájde iba ťažko. Na ihrisko jedenásteho celku pricestoval káder z 13. priečky, v ktorého drese pôsobia traja Slováci. Možnosť gólových hodov naznačilo už prvých osem minút, keď bol stav 1:1.

O vyrovnávajúci zásah sa postaral Slávik. Ten sa však do polčasu presadil ešte raz, a to v 44. minúte. Pred ním sa to ale podarilo aj dvom jeho spoluhráčom, jedným z nich bol práve krajan Pich. Hostia tak šli do šatne s náskokom 4:1. V ich farbách nastúpil na súboj aj Adam Kopas.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Pät minút po zmene strán bol gólový rozdiel znovu o niečo vyšší - na 5:1 pre Othellos zvyšoval svojou druhou trefou Pich a dorovnal zápis Slávika. Všetko nasvedčovalo tomu, že hostia si z pôdy oponenta vezmú tri cenné body. Domáci sa ale nevzdali, veci uviedli do väčšieho pohybu a v 83. minúte už svietilo na ukazovateli skóre 4:6.

Karmiotisse to nestačilo. V piatej minúte nadstaveného času znížil z pokutového kopu Andreas Katsantonis a o štyri minúty neskôr dokonca vyrovnal na 6:6, čím zároveň uzavrel svoje hetrikové predstavenie. Cyperský stredopoliar sa tak stal hrdinom nevídaného merania síl.

Nováčik najvyššej súťaže spolu so slovenskými zástupcami stráca na Karmiotissu nedostihnuteľných 12 bodov. Práve tá je pred koncom sezóny na priečke, ktorá zaručuje záchranu. O ligové poschodie nižšie vypadávajú traja najhorší účastníci, medzi ktorými bude aj Othellos.

Othellos je na predposlednom mieste.
Othellos je na predposlednom mieste.Flashscore