Flashscore zostava slovenských legionárov: Poľská pätica vyšperkovaná hetrikom Zreľáka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Poľská pätica vyšperkovaná hetrikom Zreľáka
Zreľák strelil v uplynulých dvoch dueloch dokopy štyri góly.
Zreľák strelil v uplynulých dvoch dueloch dokopy štyri góly.Profimedia/Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 16. do 22. apríla predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 16. do 22. apríla.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 16. do 22. apríla.Flashscore

Brankár

František Plach (Gliwice) 7,7

Druhé čisté konto = druhá výhra pre Gliwice v rade. Skúsený 32-ročný gólman zlikvidoval štyri strely Štetína do priestoru brány. V nadstavenom čase mal aj šťastie, keď prv Kamil Grosicki pokutový kop poslal vedľa pravej žrde, zatiaľ čo gól Efthymiosa Koulourisa neplatil pre ofsajd.

Obrancovia

Boris Sekulič (Górnik Zabrze) 7,2

Po tom, čo sa druhýkrát po sebe ocitol v základnej zostave (v predchádzajúcich štyroch dueloch odohral len tri minúty), vyhral Sekuličov Górnik tretí raz. Na pravej strane defenzívy mal proti Rakówu minimum práce, musel ísť len do troch osobných súbojov, vyhral dva. Zablokoval jednu strelu a vyslal dva kľúčové pasy. Za domácich si premiéru v bráne odbyl Dušan Kuciak, ktorý správne neodhadol situáciu po rohovom kope, z ktorého padol jediný gól zápasu v druhej nadstavenej minúte.

Denis Vavro (Kodaň) 8,7

Zásah do siete Silkeborgu zo záveru prvého dejstva sa ukázal ako víťazný. Rana z rohu šestnástky bola druhou v podaní Vavra v aktuálnom ročníku Superligy. Kodaň stráca šesť kôl pred koncom pri obhajobe titulu z aktuálneho tretieho miesta na lídra šesť bodov. Reprezentant si na konto pripísal dve kľúčové prihrávky, úspešnosť pasov sa vyšplhala na 88 %, zatiaľ čo v obrane predviedol štyri odkopy lôpt do bezpečia, trikrát prerušil akciu súpera a zaznamenal dva sklzy.

Tomáš Huk (Gliwice) 8,1

Vraciame sa k Piastu. Čisté konto je jedna vec, no niekto musí góly aj strieľať. Z pozície obrancu sa to v 11. minúte podarilo hlavou Hukovi, ktorý si tak ešte zlepšil minulotýždňovú známku 7,5 na najlepšiu v prebiehajúcej sezóne s hodnotou 8,1. Zaknihoval sedem odkopov, dva sklzy i tri vyhrané hlavičkové súboje zo šiestich.

Vernon De Marco (Hatta) 7,0

De Marco a jeho klub je odsúdený na vypadnutie do nižšej súťaže. V lige naposledy vyhral ešte 3. novembra, čo činí šnúru 12 stretnutí bez triumfu a až do víkendu to bolo aj sedem súbojov bez bodu. Naturalizovaný Slovák nazbieral päť odkopov, zablokoval dve koncovky, vyhral tri vzdušné súboje z troch, ďalšie tri na zemi (z piatich) a bol dvakrát faulovaný.

Stredopoliari

Patrik Hrošovský (Genk) 7,3

Pri výhre nad Anderlechtom hýril ofenzívnou aktivitou. Dvakrát vystrelil na bránu (prvý raz už v prvej minúte), jednu ranu sám zablokoval, zatiaľ čo si pripísal aj dva úspešné driblingy, rovnaký počet kľúčových prihrávok a z piatich prenesení hry mu vyšli štyri. 

Peter Pokorný (Vroclav) 7,2

Legia bola proti Vroclavu lepším celkom, ale zrodila sa iba bezgólová remíza. Pokorný, vzhľadom na dominanciu súpera, rozdal netradične málo prihrávok - iba 20 (úspešnosť 95 %), raz vypálil vysoko nad. Na zemi bol v súbojoch polovičný (7/14), raz fauloval, čo mu vynieslo žltú kartu. Pripísal si aj päť odkopov a zhodný počet sklzov.

Martin Regáli (Karviná) 7,2

Síce sa proti Bohemiansu nepresadil, ale trikrát strieľal - hoci raz mimo bránu a dvakrát jeho pokus Pražania zablokovali. Lepšie sa mu darilo v driblingoch (4/5), aj osobných súbojoch (7/10). V dvoch prípadoch bol nedovolene zastavený, na konte má aj jeden finálny pas.

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 7,6

Na 11. ligovú trefu čakal od 25. februára, dočkal sa v prestrelke proti Ostrave. Na ihrisko prišiel v 60. minúte, aby o tri minúty neskôr zvýšil na 4:1, čo sa pri konečnom výsledku 4:3 ukázalo ako víťazný zásah. Za polhodinu stihol vystreliť celkovo štyrikrát, mal 30 dotykov s loptou, dvakrát bol faulovaný, zhodne vyhral tri súboje na zemi a toľkokrát išla z jeho nohy aj kľúčová prihrávka pre spoluhráčov.

Adam Zreľák (Warta Poznaň) 9,0

Pre problémy s kolenom vynechal 21 duelov v rade a na ligové trávniky sa vrátil sa až 2. apríla, predtým hral naposledy 1. septembra. Po comebacku nastrieľal v štyroch meraniach síl zhodný počet gólov, z toho tri do siete Stalu Mielec. Posledný hetrik 29-ročného zakončovateľa na klubovej scéne sa datuje sa do mája 2014, keď vo farbách Ružomberka rozvlnil sieť Myjavy. 

V nedeľu o hetriku žartovali, v pondelok ho dal. Po ťažkom polroku Zreľák púta pozornosť

Erik Prekop (Bohemians) 7,4

Súboj Karvinej s Bohemiansom sme už spomínali. Krídelník hostí vyrovnával z penalty na konečných 1:1, klokani hrali navyše od 39. minúty v oslabení. Prekop z ihriska odišiel v 85. minúte, predtým mu vyšli tri driblingy, v osobných súbojoch zaostával (na zemi aj vo vzduchu uspel dokopy sedemkrát z 22 prípadov). V aktuálnej edícii FORTUNA:LIGY to bol jeho šiesty presný zásah v 27 zápasoch.