V nedeľu o hetriku žartovali, v pondelok ho dal. Po ťažkom polroku Zreľák púta pozornosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V nedeľu o hetriku žartovali, v pondelok ho dal. Po ťažkom polroku Zreľák púta pozornosť
Zreľák sa po týždni presadil opäť - tentokrát hneď trikrát.
Zreľák sa po týždni presadil opäť - tentokrát hneď trikrát.Profimedia
Aby strelila Warta Poznaň päť gólov, to znie takmer ako oxymoron - platilo to až do pondelka, keď sa jej to podarilo len druhý raz od návratu do Ekstraklasy v sezóne 2020/2021. Medzitým sa v zápase proti Stalu Mielec podaril ďalší vzácny počin: slovenský útočník Adam Zreľák (29) zaznamenal hetrik.

Warta Poznaň - Stal Mielec 5:2

"Strelili sme päť gólov a mohlo to byť ešte lepšie. Po chybách sme inkasovali, ale ukázali sme charakter a zápas sme vyhrali," tešil sa Zreľák, ktorý zaknihoval prvý hetrik na poľských trávnikoch a zároveň prvý klubový po takmer desiatich rokoch.

Svoj posledný hetrik si 29-ročný zakončovateľ ani nepamätal. Datuje sa do mája 2014, keď vo farbách Ružomberka rozvlnil sieť Myjavy v troch prípadoch. Neskôr sa mu to podarilo za slovenskú reprezentáciu do 21 rokov (proti Turecku v roku 2016). Aké pocity v ňom málovídaný zápis vyvolal?

"Je to veľmi príjemné. Po ťažkom polroku som sa konečne rozohral a som veľmi šťastný. Všetci na ihrisku, personál aj kolegovia na lavičke nás podporili, aby sme získali tri body. Veľmi im ďakujem za podporu. Ešte v nedeľu na tréningu sme si robili žarty, že v Ekstraklase by bolo fajn streliť hattrick, a to sa aj stalo," nadviazal Slovák.

Pripomeňme, že ofenzíva bola po zranení Zreľákovho kolena najväčšou slabinou Warty Poznaň. Bývalý hráč Ružomberka, Slovana Bratislava, Jablonca či Norimbergu odohral posledný súboj 1. septembra.

Pre problémy vynechal 21 duelov v rade a na ligové trávniky sa vrátil sa až 2. apríla. Po svojom návrate nastrieľal v štyroch meraniach síl zhodný počet gólov.

"Po poslednom zápase sme boli dobre naladení. Chceli sme sa čo najrýchlejšie presadiť, skórovať a ukázali sme, že to dokážeme," dodal Zreľák na záver rozhovoru.

Motivácia po druhom víťazstve v rade určite príde vhod, keďže Wartu čaká náročný záver sezóny. Najprv vyzve oživený Piast (26. apríla), následne na jar dominantný Widzew (5. mája), potom Puszczu (12. mája), s ktorou bojuje o záchranu, Legiu Varšava (18. mája) a na záver ligy vonku Jagielloniu (25. mája).

Tabuľka Ekstraklasy po 29. kole - každý tím odohrá ešte po päť zápasov.
Tabuľka Ekstraklasy po 29. kole - každý tím odohrá ešte po päť zápasov.Flashscore