Flashscore zostava slovenských legionárov: Dvojgólový Kadák a spasitelia Hancko, Chvátal i Zreľák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Dvojgólový Kadák a spasitelia Hancko, Chvátal i Zreľák
Kadák si odkrútil individuálne vydarené predstavenie.
Kadák si odkrútil individuálne vydarené predstavenie.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 9. do 15. apríla predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 9. do 15. apríla.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 9. do 15. apríla.Flashscore

Brankár

Martin Dúbravka (Newcastle) 6,9

Newcastle bodoval v anglickej najvyššej súťaži už štvrtý raz v rade. Po výhre nad Fulhamom tentoraz nasledovalo viac než cenné a pomerne jednoznačné víťazstvo 4:0 zo zápasu s Tottenhamom. Dúbravka si proti Spurs udržal čisté konto a napodobnil tým svoj výkon z predchádzajúceho duelu s Cottagers. Jeho mužstvo využilo zaváhanie Manchestru United, pripísalo si 15. ligový triumf a šesť stretnutí pred koncom sezóny sa posunulo na piatu priečku Premier League.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 8,3

Feyenoord zavítal na pôdu Sittardu, ktorý sa aktuálne nachádza na 10. mieste Eredivisie. Káder z Rotterdamu bol podľa papierových predpokladov jasným favoritom, o jeho víťazstve však rozhodol iba jediný presný zásah. V 18. minúte sa k hlavičke dostal kapitán Geertruida, ktorého pokus ešte domáci gólman vyrazil, no loptu si ideálne dosledoval práve Hancko a svojmu tímu zariadil tri body. Strata na prvé PSV ostáva štyri duely pred záverom ročníka deväťbodová.

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 7,5 

Piast sa nechce dostať na pozície v zóne zostupu z poľskej Ekstraklasy, proti Zaglebiu Lubin vykročil za naplnením tejto ambície tou správnou nohou. Na domácej pôde Gliwice neinkasovali, k čomu svojím výkonom pomohol aj Huk. Slovenský bek odohral plnú minutáž a po dvoch kolegoch z defenzívy bol tretím najlepším hráčom zápasu. Jeho tímu zahrala do kariet aj prehra šestnástej Korony Kielce, na ktorú má náskok piatich bodov.

Juraj Chvátal (Olomouc) 7,8

Tesne po Hanckovi sa gólovým hrdinom svojho mužstva stal aj Chvátal. Meno 27-ročného obrancu bolo jediným na listine strelcov z merania síl Olomouca s Jabloncom. V 74. minúte súboja predviedol ideálne nabehnutie do pokutového územia, využil spoluprácu kolegov a po prihrávke Radima Breiteho sa technickou strelou k žrdi postaral o jediný gólový moment zápasu. Sigma, ktorá od 28. minúty hrala v oslabení, tak z ôsmej priečky stále pomýšľa na prienik do skupiny o titul.

Stredopoliari

Martin Regáli (Karviná) 7,4

O ďalší slovenský presný zásah z nedávnych dní ligových súťaží sa postaral Regáli. Karviná sa bojom o udržanie vo FORTUNA:LIGE už nevyhne, teraz sa predstavila na ihrisku Ostravy. Dve trefy domáceho Ewertona boli predelené gólom slovenského stredopoliara, ktorý naskočil až do druhého polčasu, v 63. minúte zrýchlil a akciu po prihrávke Čavoša zakončil ranou na vtedajších 1:1. Bol to jeho premiérový zásah v bielo-zelenom drese. Duel sa napokon skončil výsledkom 2:2 a Karviná klesla na dno tabuľky.

Patrik Hrošovský (Genk) 7,2 

V Belgicku sa už hrá nadstavbová časť sezóny a Genk bojuje v skupine o titul. V treťom kole doma vyzval Cercle Bruggy, v ich vzájomnom strete sa zrodila remíza 1:1. Hrošovský odohral v strede poľa domáceho celku celý zápas. Nerozhodný výsledok z tohto merania síl využil ďalší zástupca mesta Bruggy, tamojší Club vyhral s Antwerpami a na štvrtý Genk získal dva body.

Filip Kiss (Ittihad Kalba) 7,3 

V Spojených arabských emirátoch sa ďalším solídnym výkonom prezentoval Kiss. V minulom kole bol najlepším hráčom víťazného súboja s Hattou, v ktorej pôsobí Vernon De Marco. Tentokrát sa dočkal ďalšej výhry, keď si jeho Ittihad Kalba poradil Al Wahdou 1:0. Spolu s pohárovým vystúpením to pre tím okolo slovenského hráča bolo tretie víťazstvo v rade, čo sa mu naposledy podarilo na prelome septembra a októbra.

Jakub Kadák (Luzern) 8,3

Najlepšie predstavenie vo farbách švajčiarskeho Luzernu má za sebou Kadák. V drese tamojšieho celku sa mu premiérovo podarilo streliť dva góly v jednom dueli, na svojom konte ich mal už v 33. minúte stretnutia s Young Boys. Ich príchuť však ale nebola sladká, pretože oponent z Bernu v druhom polčase skóre otočil a zvíťazil 4:2. Slovenský stredopoliar získal jednoznačne najvyššie hodnotenie spomedzi hráčov hostí. Siedmy Luzern tak jedno kolo pred koncom základnej časti stratil šancu na prienik do titulovej skupiny.

Luzern už neskončí lepšie ako na siedmom mieste.
Luzern už neskončí lepšie ako na siedmom mieste.Flashscore

Útočníci

László Bénes (Hamburg) 7,6

Celosezónne kvalitný priemer zápasových hodnotení potvrdil Bénes aj v strete s Magdeburgom. Na listinu strelcov sa síce nezapísal, no patril k najlepším hráčom Hamburgu. SV si ale po boji o titul skomplikovalo aj snahu dostať sa na tretie miesto druhej najvyššej nemeckej súťaže, ktoré zaručuje účasť v baráži o postup do Bundesligy. Po remíze 2:2 mu patrí štvrtá pozícia so stratou troch bodov na tretí Düsseldorf.

Adam Zreľák (Warta Poznaň) 7,2

Ku krajanom Hanckovi, Chvátalovi a Kadákovi sa pripojil aj Zreľák, aj on sa totiž stal jediným strelcom duelu svojho klubu. Warta sa predstavila v prostredí Korony Kielce a vyhrala 1:0. Už v 10. minúte to všetko zariadil práve slovenský útočník. Na presný zásah za tím z mesta Poznaň čakal bez deviatich dní celý rok, rolu v tom však od polovice septembra do polovice marca zohrala pauza spôsobená zranením. Warta sa tak v tabuľke zaradila na 14. pozíciu hneď za Piast Tomáša Huka.

Aleksandar Čavrič (Kašima Antlers) 7,6 

Flashscore zostavu slovenských legionárov uzatvára naturalizovaný Čavrič. Aj on bol súčasťou jednogólového stretnutia, ktoré malo pre jeho Kašimu víťaznú príchuť. Za Antlers hral do tretej minúty nadstaveného času, keď ho vystriedal brazílsky kolega Guilherme Parede. Japonská najvyššia súťaž sa už pomaly rozbehla, po ôsmich kolách patrí Kašime s 13 bodmi šieste miesto. Čavrič má zatiaľ na konte dva ligové zásahy.