Flashscore zostava slovenských legionárov: Strelci z Feyenoordu a opory Greif, Nemčík i Rusnák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Strelci z Feyenoordu a opory Greif, Nemčík i Rusnák
Najvyššiu známku si z radov legionárov vyslúžil Hancko.
Najvyššiu známku si z radov legionárov vyslúžil Hancko.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 26. marca do 1. apríla predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 26. marca do 1. apríla.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 26. marca do 1. apríla.Flashscore

Brankár

Dominik Greif (Malorka) 7,8

Zadné rady Malorky sa tentoraz museli zaobísť bez Martina Valjenta, ktorého vyradili z hry zdravotné problémy. Do svojich rúk to teda zobral Greif a mužstvu pomohol k remíze na ihrisku Valencie. Slovenský gólman sa prezentoval piatimi zákrokmi a čistým kontom. Minimálne dva z jeho zásahov boli skutočne pohotové a ukážkové.

Dvadsaťšesťročný brankár sa najprv zaskvel pri priamom kope Pepeluho, ktorému doslova vzal gól, keď jeho pokus vyškriabal z ľavého horného rohu svojej brány. Následne sa blysol aj pri prudkej hlavičke Huga Dura z hranice päťky. Ostrovný tím sa tak v tabuľke La Ligy nachádza s 31 bodmi na 15. mieste. V sobotu 6. apríla ho čaká finálový boj v Copa del Rey proti Bilbau.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 8,2

Klub z Rotterdamu na svojom ihrisku privítal celok z Utrechtu. V 32. minúte domáci prehrávali 0:2, krátko po hodine hry však bolo vyrovnané a v 71. minúte už Feyenoord dokonca viedol. Práve vtedy nastala chvíľa Hancka, ktorý sa postaral o víťazný zásah svojho mužstva. Na hranici pokutového územia nasadil jasličky brániacemu Bozdoğanovi a krížnou strelou prekonal brankára Barkasa. S hodnotením 8,2 bol druhým najlepším mužom celého zápasu.

Tomáš Nemčík (Rosenborg) 7,2 

V Nórsku odštartovala sezóna 2024 a Nemčík sa dočkal súťažnej premiéry vo farbách Rosenborgu. Z pohľadu obrancu šlo o vydarený debut - tím si udržal čisté konto a na domácej pôde získal tri body. Dvadsaťdvaročný bek si pripísal známku 7,2, po gólmanovi Sandbergovi bol druhým najlepším hráčom duelu.

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 7,1

Po šiestich týždňoch zaknihoval Huk plnú minutáž ligového stretnutia a svoje čísla dostal prvýkrát od decembra do zelených farieb. V domácom boji so Slaskom Vroclav pomohol tímu asistenciou pri otváracom góle zápasu, o ktorý sa postaral španielsky stredopoliar Jorge Félix.

Rovnaký hráč pridal ku presnému zásahu aj prihrávku na poslednú trefu, ktorou Dizczek vyrovnával na konečných 2:2. Piastu patrí v poľskej Ekstraklase 12. pozícia. Pre slovenského obrancu to bolo 100. vystúpenie v drese tohto celku.

Juraj Chvátal (Olomouc) 7,2 

Do diania duelu proti Pardubiciam zasiahli za domácu Sigmu traja slovenskí futbalisti - Macík, Ventúra a Chvátal. Najvyššiu známku si odniesol posledný menovaný, ktorý na pravom kraji obrany odohral celé stretnutie. Hostitelia zo strednej Moravy však kádru z dolných priečok tabuľky FORTUNA:LIGY podľahli 0:2.

Stredopoliari

László Bénes (Hamburg) 6,9

Po reprezentačných štartoch za národný tím Slovenska sa Bénes opäť zapísal do štatistík súboja 2. Bundesligy. Na štadióne protivníka z Fürthu sa gólovou prihrávkou podieľal na presnej trefe švajčiarskeho spoluhráča Mira Muheima. V 77. minúte ale domáci vyrovnali a v zápase 27. kola sa body delili. Hamburg tak vypadol z prvej trojky, na ktorú aktuálne stráca jediný bod. Strata na lídra súťaže je ale 12-bodová.

Leo Sauer (Feyenoord) 6,8

Holandský Feyenoord hlási, že je to prvýkrát v histórii Eredivisie, čo sa na listine strelcov jedného zápasu objavili dve slovenské mená. Po Hanckovi, ktorý k svojmu menu nasmeroval rozhodujúci gól, sa presadil aj jeho mladší krajan. V 85. minúte sa Sauer prezentoval sólom z vlastnej polovice ihriska a zakončil ho ranou na 4:2. Následne sa s ním prišli potešiť český kolega Lingr a autor tretieho zásahu Hancko.

Ondrej Duda (Verona) 6,8

Verona sa na ihrisku Cagliari predstavila v dôležitom boji tabuľkových susedov zo Serie A. Stret šestnásteho so sedemnástym mužstvom sa skončil deľbou bodov po rezultáte 1:1. Duda odohral celých 90 minút, krátko pred polhodinou hry sa stal prvým potrestaným hráčom, keď za podrazenie súpera videl žltú kartu, systém VAR mu navyše v druhom dejstve neuznal asistenciu pri góle Lazoviča, ktorý neplatil. Tomáš Suslov zasiahol do diania od 66. minúty.

Matúš Rusnák (Ostrava) 7,5

Debut v základe Ostravy, víťazný gól a oslavné salto. Práve tak by sa v skratke dalo popísať prvé 90-minútové predstavenie Rusnáka v českej najvyššej súťaži. Baník čakal na domáci triumf v lige od 23. septembra, proti Tepliciam mu ho zariadil práve slovenský obranca. Parádnym spôsobom sa postaral o víťazný zásah svojho mužstva a trefu oslávil premetom i saltom vzad.

"Fantastické pocity aj kulisa, výborný výsledok. Škoda inkasovaného gólu, ale myslím si, že na tíme bolo vidieť odhodlanie. Nezlomili sme sa, pridali sme, bol to zodpovedný výkon a veľmi dobrý aj pre oko diváka," zhodnotil pre O2 TV Sport autor rozhodujúcej rany.

Útočníci

Erik Prekop (Bohemians)7,7

Dôležitá bitka čakala na pražských Bohemians, ktorí hostili súboj s Jabloncom. Káder z hlavného mesta Česka túto skúšku zvládol a zvíťazil 2:0. Druhým najlepším hráčom domáceho výberu bol práve Prekop. Do štatistík zápasu síce nezamieril, no prezentoval sa výkonom, za ktorý obdržal hodnotenie 7,7. Jeho tím je tak mimo priečok skupiny o záchranu.

Ľubomír Tupta (Liberec) 6,7

Veľmi cenné tri body si Liberec odniesol z Plzne po triumfe 3:1. Do 57. minúty bol na ihrisku prítomný aj Tupta, góly však začali padať až po jeho odchode z hracej plochy. Hrdinom hostí sa stal dvojgólový chorvátsky legionár Luka Kulenovič - v 69. minúte strelil víťazný zásah a o 10 minút neskôr spečatil konečnú podobu výsledku. Na prvú šestku FORTUNA:LIGY stráca tamojší Slovan štyri body.

Postavenie Liberca v najvyššej českej lige.
Postavenie Liberca v najvyššej českej lige.Flashscore