Flashscore zostava slovenských legionárov: Gólový kumšt Bénesa i penaltový vykupiteľ Iván

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Gólový kumšt Bénesa i penaltový vykupiteľ Iván
Bénes mal prsty v troch góloch Hamburgu.
Bénes mal prsty v troch góloch Hamburgu.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 12. do 18. marca predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 12. do 18. marca.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 12. do 18. marca.Flashscore

Brankár

Adrián Chovan (Panserraikos) 7,1

Rodák z Partizánskeho sa v bráne gréckeho klubu predstavuje s ukážkovou pravidelnosťou. Po domácej výhre nad Asterasom Tripolis si jeho mužstvo verilo aj v dueli na pôde Panetolikosu. Tím okolo Chovana však prehral 0:3. Hoci sa slovenský gólman netešil z víťazstva, horšiu prehru odvrátil siedmimi úspešnými zákrokmi, čo z neho urobilo najlepšie hodnoteného zástupcu Panserraikosu. Ten sa v gréckej Super League nachádza na 9. priečke.

Obrancovia

Martin Koscelník (Breda) 7,3

Breda v ostatných štyroch dueloch druhej najvyššej holandskej súťaže fungovala ako švajčiarske hodinky a do tabuľky si pripísala 12 bodov. Tie posledné tri získala po triumfe 1:0 nad výberom Venlo a bol pri tom aj Koscelník. Bývalý bek Michaloviec odohral na ľavom kraji obrany celé stretnutie a sledoval, ako v piatej minúte nadstaveného času rozhodol o výhre domácich jeho kolega z defenzívy Cuco Martina. Breda sa tak vyšvihla na siedme miesto.

Dávid Hancko (Feyenoord) 6,9

Celok z Rotterdamu v ligovom prostredí neprehrali od 3. decembra. Svojou prácou k tomu prispieva aj Hancko, inak to nebolo ani v strete s Heerenveenom. V dueli 26. kola holandskej Eredivisie si pripísal plnú minutáž a spoločne s tímom sa im podarilo zvrátiť nepriaznivý stav 1:2. Obhajcovi majstrovskej trofeje tak stále patrí druhá tabuľková pozícia, na prvé PSV ale stráca 10 bodov.

Filip Blažek (Ostrava) 8,2 

Súboj Baníka na ihrisku Pardubíc mal len jedného hrdinu. Stal sa ním práve Blažek, ktorý jediným presným zásahom merania síl rozhodol o cenných troch bodoch pre mužstvo z Ostravy. V 69. minúte využil nepozornosť obrany súpera, po rohovom kope uzatváral priestor pri zadnej žrdi a hlavou skóroval do odkrytej brány. K udržaniu víťazného výsledku pomohli hosťom aj vylúčenia dvoch pardubických hráčov. Slovenský futbalista bol v akcii až do posledného hvizdu a stal sa mužom zápasu.

Stredopoliari

László Bénes (Hamburg) 8,9

Výkon a hodnotenie vyššie spomínaného Blažeka tromfol ofenzívny hráč Hamburgu. Tím z prístavného mesta vyhral nad Wehenom 3:0 a každý gól mal podpis reprezentanta Slovenska. Pri prvom a treťom si pripísal asistencie, druhým sám strelil. V 51. minúte pri priamom kope prekvapil brániaci múr i gólmana a prízemnou strelou zvýšil náskok svojho tímu.

"Predošlé dva zápasy nám nevyšli, prehrali sme ich a teraz sme hrali doma. Vedeli sme, že musíme vyhrať. Od začiatku stretnutia som cítil, že to dáme, všetci boli sústredení, odohrali sme dobrý duel a aj mne osobne sa darilo. Pomohol som mužstvu gólom a dvoma asistenciami, z čoho sa teším," vravel 26-ročný stredopoliar.

Adrián Kaprálik (Górnik) 7,8

Ďalším do partie Slovákov s postom muža zápasu sa stal Kaprálik. Niekdajší zástupca žilinského futbalu otváral skóre stretnutia 25. kola poľskej Ekstraklasy. Na pôde Ruchu Chorzów sa presadil vo štvrtej minúte nadstavenia prvého polčasu. Zaknihoval šiesty ligový zásah vo farbách Górniku Zabrze. V 88. minúte odchádzal z hracej plochy za stavu 2:1 s honorom najlepšie hodnoteného protagonistu duelu.

Alex Iván (Karviná) 7,4

Karviná sa konečne dočkala. Mužstvo z Moravsko-sliezskeho kraja po dlhej dobe opäť pocítilo chuť troch bodov. Naposledy sa z ligového triumfu tamojší celok tešil ešte 29. októbra, keď prekvapivo pokoril Plzeň. Odvtedy sedemkrát prehral a raz remizoval. Nepriaznivú šnúru ale pretrhol Iván. V tretej minúte nadstavenia premenil pokutový kop, stal sa tak vykupiteľom z krízy a rozhodol o výhre nad Českými Budějovicami. Práve tohto oponenta poslala Karviná na dno tabuľky FORTUNA:LIGY.

Róbert Mak (Sydney) 7,2

Tím z východného pobrežia Austrálie zaznamenal štvrtú ligovú prehru v sezóne. Z prostredia Wellingtonu Phoenix si Sydney odnieslo výsledok 1:2. Úvod súboja pri tom pre hostí vyzeral nádejne - už v šiestej minúte sa gólovo prezentoval práve Mak, pre ktorého to v 19. vystúpení v ročníku bol šiesty gólový zápis. Jeho klubu patrí v tabuľke A-League 5. priečka.

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta) 7,8

Po štyroch súťažných predstaveniach s hodnoteniami v oranžových číslach sa Haraslín dočkal progresu. V domácom strete s Hradcom Králové ukazovala jeho známka hodnotu 7,8, čo bolo najviac spomedzi všetkých prítomných. Dve minúty po zmene strán sa piatou sezónnou asistenciou podieľal na víťaznom góle spoluhráča Kuchtu. Sparta tak ostala lídrom českej najvyššej súťaže s náskokom jediného bodu na rivala zo Slavie.

Adam Nemec (Voluntari) 7,4

Po viac ako mesačnej odmlke sa gólovo pripomenul útočník rumunského Voluntari. Nemec sa v súboji s krajanom Fábrym predstavil na ihrisku mužstva UTA Arad. Bohatý scenár presných zásahov začal písať 38-ročný futbalista v 28. minúte. Po ňom sa na listinu strelcov pridali aj ďalší účastníci merania síl, ktoré ponúklo sedem gólových momentov a domáce víťazstvo 4:3. Voluntari je so 14 bodmi na 15. mieste a bojuje o záchranu.

Erik Prekop (Bohemians) 7,7

Z výberu pražských Bohemians sa v jarnej časti českej najvyššej ligy stal expert na remízy. Zo šiestich duelov klokanov sa nerozhodným rezultátom skončilo až päť zápasov. Pod výsledok 2:2 v Zlíne sa presným zásahom podpísal aj Prokop. Po štvrťhodine hry využil ideálnu prienikovú prihrávku do otvorenej obrany a stal sa prvým strelcom merania síl. Jeho mužstvo sa snaží o únik zo skupiny o záchranu.

Zo 16 účastníkov FORTUNA:LIGY sú Bohemians na 11. priečke.
Zo 16 účastníkov FORTUNA:LIGY sú Bohemians na 11. priečke.Flashscore