Debut v základe Ostravy, víťazný gól a oslavné salto. Fantastické pocity, teší sa Rusnák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Debut v základe Ostravy, víťazný gól a oslavné salto. Fantastické pocity, teší sa Rusnák
Rusnák mal viacero dôvodov na široký úsmev.
Rusnák mal viacero dôvodov na široký úsmev.Profimedia
Skvelú premiéru v základnej zostave Ostravy má za sebou Matúš Rusnák (24). Obranca tamojšieho Baníka sa parádnym spôsobom postaral o víťazný zásah svojho mužstva, ktoré zdolalo Teplice. Výkon slovenského beka chválil aj tréner Pavel Hapal (54).

Ostrava ukončila dlhočizné čakanie na domáce ligové víťazstvo. Naposledy sa vo FORTUNA:LIGE pred vlastnými fanúšikmi tešila z troch bodov 23. septembra pri triumfe nad Zlínom. V tom čase pôsobil Rusnák ešte vo farbách Žiliny.

Od januárového príchodu do Česka to preňho bola prvá plná dávka zápasovej minutáže. Koučovi Hapalovi sa odvďačil aktívnym výkonom i presným zásahom. Chvíľa krajného obrancu prišla na začiatku 22. minúty - po útoku z krídla sa v pokutovom území zbavil dvoch súperov z Teplíc a presnou ľavačkou namieril loptu k žrdi. Svojou trefou sa postaral o rozhodujúci moment merania síl.

Ostrava - Teplice 4:1

"Fantastické pocity aj kulisa, výborný výsledok. Škoda inkasovaného gólu, ale myslím si, že na tíme bolo vidieť odhodlanie. Nezlomili sme sa, pridali sme, bol to zodpovedný výkon a veľmi dobrý aj pre oko diváka," zhodnotil pre O2 TV Sport Rusnák, ktorý svoju premiérovú gólovú ranu oslávil ekvilibristicky - premetom a následným saltom vzad.

Pred mikrofónom spomínanej televízie odpovedal aj na otázku, kedy sa dozvedel o tom, že si odkrúti debut v základe. "Niečo tomu nasvedčovalo už počas týždňa, ale nesnažím sa nad tým veľmi rozmýšľať. Snažím sa využiť aj to, keď dostanem iba päť minút. Dnes som dostal šancu od začiatku a som rád, pretože na to som čakal. Priznám sa, že som nedokázal dobre spať, lebo som sa naozaj tešil," prezradil.

Odvedená práca strelca víťazného gólu sa pozdávala aj ostravskému lodivodovi. "Na krajoch sme chceli byť rýchli, zásluhou Rusnáka sa nám to výborne podarilo. Buchta tam takisto nechal všetko, ale nebol odmenený gólom. Naše kraje boli veľmi ostré," vravel Hapal na pozápasovej tlačovej konferencii.

Kormidelník mužstva k Rusnákovi následne dodal: "Bol výborný. Je to veľmi kvalitný hráč, rýchlostný typ. Pozícia krajného beka mu sedí asi najviac. Som s ním spokojný, rovnako tak aj s každým ďalším hráčom, podali sme obetavý výkon."

Ostrave patrí 4. miesto FORTUNA:LIGY.
Ostrave patrí 4. miesto FORTUNA:LIGY.Flashscore

Do konca základnej časti českej najvyššej súťaže zostávajú štyri kolá. Baník nechce prísť o post zaručujúci účasť v skupine o titul, do ktorej sa pozrie najlepších šesť celkov. Na štvrtej pozícii má aktuálne na siedmy Liberec náskok siedmich bodov. Práve s týmto súperom sa Ostrava stretne v poslednom kole pred nadstavbou.

"Dúfam, že fanúšikovia sú spokojní, pretože my naozaj sme. Sme na štvrtej priečke, budeme sa snažiť udržať to. Myslím si, že to hovorí za všetko," vravel Rusnák. Výzvou pre jeho tím bude najmä súboj v hlavnom meste Česka, kde sa 20. apríla predstaví na pôde terajšieho ligového lídra zo Sparty.

Pozápasový rozhovor Matúša Rusnáka pre O2 TV Sport po dueli s Teplicami.
O2 TV Sport