Flashscore zostava slovenských legionárov: Lídrom Kiss, ukončené suchoty Tuptu i Šafranka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Lídrom Kiss, ukončené suchoty Tuptu i Šafranka
Najlepším slovenským legionárom sa za uplynulý týždeň stal Filip Kiss.
Najlepším slovenským legionárom sa za uplynulý týždeň stal Filip Kiss.facebook.com/ittihadkalbafc
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 2. do 8. apríla predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 2. do 8. apríla.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 2. do 8. apríla.Flashscore

Brankár

Dominik Holec (Karviná) 8,1

Nebola z toho výhra pre predposlednú Karvinú, ktorá bojuje o udržanie sa v najvyššej českej súťaži, ale päť zákrokov proti tretej Plzni urobilo z 29-ročného gólmana hráča zápasu podľa Flashscore. Navyše, bod za remízu sa tiež ráta.

Obrancovia

Filip Blažek (Ostrava) 7,5

Prestrelka na pôde Jablonca vyšla lepšie v prospech Baníka. Bývalý stopér Skalice sa ocitol po tretí raz v rade v základnej zostave. Šesťkrát odvrátil odkopom nebezpečenstvo, zablokoval dve strely, vyhral sedem z desiatich osobných súbojov na zemi. Celkovo však pri pasoch nebol príliš presný - úspešnosť dosiahla len 52 % (14/27). 

Martin Králik (České Budějovice) 7,4

Vo vzdušných súbojoch až na jeden moment dominoval (6/7), zhodne ako Blažek zablokoval dva pokusy Pardubíc. Nakoniec sa zrodila ďalšia deľba bodov - 1:1. A kým Holecova Karviná je predposledná, Králikovo Dynamo uzatvára pelotón FORTUNA:LIGY. 

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,8

Keby sme si do zostavy mohli hráčov naklonovať, Hancko by sa v nej ocitol dvakrát. Prv za známku 7,7 zo štvrtka proti Volendamu, len aby potom v nedeľu obdržal ešte vyšší rating 7,8. Feyenoord doma zdemoloval Ajax 6:0, čím pripravil klubu z Amsterdamu historicky najvyššiu prehru. Dvadsaťšesťročný obranca sa o to pričinil zásahom na 3:0 či tromi vyhratými osobnými súbojmi, inak veľa práce nemal. Ajax na bránu aktuálneho majstra vystrelil iba raz...

Stredopoliari

Tomáš Rigo (Ostrava) 7,3

Stále iba 21-ročný stredopoliar neprestáva udivovať. Vo svojej prvej plnej sezóne medzi českou elitou patrí medzi opory Ostravy. Odohral 24 zápasov a hoci na gól či asistenciu čaká od 17. februára, zase raz bol stavebným kameňom na ceste za triumfom. Vyslal päť kľúčových prihrávok, vypracoval veľkú šancu, jednu však aj spálil. 

Peter Pokorný (Vroclav) 7,2

Vekom podobne je na tom aj 22-ročný Pokorný, ktorý je defenzívnym pilierom Slasku v strede poľa. Po troch dueloch bez výhry Vroclav konečne naplno zabodoval a z druhého miesta stiahol manko na lídra Ekstraklasy z Jagiellonie na dva body. 

Filip Kiss (Ittihad Kalba) 8,7

Málokedy máme v našom výbere krajanov z líg Blízkeho východu, konkrétne zo Spojených arabských emirátov. Teraz sa hráčom týždňa stal jeden z nich. Filip Kiss sa podieľal na víťazstve Ittihadu nad Hattou gólovou hlavičkou, Kalba vyhrala 3:1. 

Svojich 186 centimetrov využil na deväť vyhraných súbojov vo vzduchu, na zemi uspel šesťkrát a trikrát bol sám faulovaný, nedovolený zákrok si nepripísal. Mal 93 dotykov s loptou a aj dve kľúčové prihrávky. Na strane porazených, hoci len na lavičke, bol naturalizovaný Slovák Vernon De Marco.

Lázsló Bénes (Hamburg) 8,0

V poradí už 13. trefa Bénesa prispela k triumfu 2:1 nad Kaiserslauternom. Hamburg sa aj vďaka tomu drží bod za barážovou priečkou o postup do Bundesligy. Slovenský stredopoliar mohol zaznamenať hetrik, avšak dvakrát trafil konštrukciu brány. Jednu veľkú šancu vytvoril, ďalšiu nepremenil.

Útočníci

Pavol Šafranko (Sepsi) 7,6

Slovenskú ofenzívnu stopu si zobrali na starosť dvaja hrotoví zakončovatelia z Rumunska. Od 27. októbra 2023 čakal Šafranko na piaty zásah v lige, zariadil ním deľbu bodov pre Sepsi, ktoré bojuje o pohárovú Európu. Celkovo vystrelil na bránu trikrát, podnikol štyri driblingy, úspešné boli tri z nich.

Adam Nemec (Voluntari) 7,3

Nebol v nominácii na posledný ligový ani pohárový stret, ale po návrate do základu sa 38-ročný veterán odmenil ôsmym gólom v sezóne. Voluntari bojuje o to, aby sa vyhlo vypadnutiu - na barážové pozície má náskok dvoch bodov, na priamy zostup štyri. Nemec zišiel z ihriska po 75 minútach, pripísal si dva kľúčové pasy a rovnaký počet vyhraných osobných súbojov na zemi.

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,3

Takmer na deň presne (28. októbra 2023) čakal na ligovú gólovú radosť spoločne so Šafrankom aj Tupta. Útočník Liberca sa presadil pri jasnom víťazstve nad Slováckom 4:1, pričom zaknihoval zlomovú trefu a to ešte zahodil vyloženú šancu. Aj on má na svedomí dve kľúčové prihrávky.