Niečo, čo Bayern nezažil 23 rokov. Senzačne ho z pohára vyradil treťoligista Saarbrücken

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niečo, čo Bayern nezažil 23 rokov. Senzačne ho z pohára vyradil treťoligista Saarbrücken

Ani Müllerov 34. presný zásah v nemeckom pohári nestačil Bavorom na postup.
Ani Müllerov 34. presný zásah v nemeckom pohári nestačil Bavorom na postup.Profimedia
Bayern zaznamenal v tejto sezóne až do stredy len jednu prehru. Hneď na úvod ročníka nestačil v bitke o nemecký Superpohár. A po nečakanej prehre 1:2 v Saarbrückene im zostal už iba boj o Bundesligu a Ligu majstrov. Z radov mníchovského giganta bolo tesne po zápase ťažké neskrývať sklamenie.

V samom závere druhého kola DFB-Pokalu mohol treťoligový tím odštartovať oslavy. V šiestej minúte nadstavenia skóroval Marcel Gaus a nečakane tak svojmu mužstvu vystrelil postup. A to pritom Mníchovčania v zápase viedli. Domácim stačili dve strely do priestoru brány na dva góly. 

"Pri poslednom útoku súpera sme prehltli naozaj trpkú tabletku," nebol vôbec spokojný tréner Bayernu Thomas Tuchel. "Je na to možno sto vysvetlení, možno žiadne. Je to naozaj zvláštne. Veď sme si vytvorili veľa šancí. Ale už to nemôžeme vrátiť späť," ľutoval bývalý tréner Chelsea, PSG či Dortmundu.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Neúspech bol prekvapujúci aj preto, že Bayern len pár dní predtým rozdrvil Darmstadt 8:0 pred vlastnými fanúšikmi. Vo všeobecnosti sa im v predchádzajúcich týždňoch darilo. Vyhrali päťkrát v rade a udržali si sériu trinástich zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach.

"Sme absolútne sklamaní. Veľmi sme chceli ísť do berlínskeho finále," pokračoval Tuchel. "Išli sme do vedenia, ale potom sme nehrali dobre. V druhom polčase nám chýbala koncentrácia a trochu šťastia, aby sme strelili druhý gól. Každopádne súperovi gratulujem," podotkol 50-ročný lodivod Bavorov.

Ani útočník Thomas Müller, ktorý svojím gólom v úvode stretnutia nasmeroval Bayern k očakávanému víťazstvu, sa po záverečnom hvizde nesmial. 

"V mnohých situáciách sme mali byť lepší. Musíme len pogratulovať Saarbrückenu k výkonu, ktorý podal. Jednoducho sme neboli šikovní, najmä pri prvom inkasovanom góle. V sobotu hráme opäť, nie je veľa času na premýšľanie. Je to však pre nás krutá rana. Toto určite nie je to, o čo sa snažíme," hodnotil Müller.

Naopak, veľká eufória zavládla u súpera zo Sárska. V jeho histórii by sa ťažko hľadal väčší úspech za posledných niekoľko rokov. "Je to senzácia," ťažko hľadal slová športový riaditeľ Saarbrückenu Jürgen Luginger. "Vlastne o tom človek vždy sníva, nemôžem tomu uveriť. Naozaj sme mali len veľmi malú nádej, že by sa niečo také mohlo stať. Je to jednoducho fenomenálne."

Po 23 rokoch skončil Bayern na kopačkách mužstva z tretej alebo nižšej ligy. Naposledy sa tak stalo 1. novembra 2000, keď Bavori nestačili na štvrtoligistu 1. FC Magdeburg.

Saarbrücken - Bayern 2:1