Objekt záujmu Slovana sa strelecky presadil. Suslov pomohol poraziť rezervu Ajaxu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Objekt záujmu Slovana sa strelecky presadil. Suslov pomohol poraziť rezervu Ajaxu

Suslov s trénerom Lukkienom.
Suslov s trénerom Lukkienom.Profimedia
Slovenský futbalista Tomáš Suslov (21) si otvoril strelecký účet v druhej najvyššej holandskej súťaži. V drese Groningenu skóroval proti rezerve Ajaxu Amsterdam v 1. ligovom kole.

Suslov v poslednom čase bojoval s disciplinárnymi problémami. Kouč Groningenu Dick Lukkien ho vyradil z tréningového procesu a mladý stredopoliar tak nemohol nastúpiť na júlový prípravný duel proti belgickému Deinze (5:2). O pár dní však bol späť v mužstve.

"Bez toho, aby sme príliš diskutovali o obsahu rozhovoru, Suslov si uvedomil, čo spravil zle a čo od neho očakávame. Chyby patria k futbalu i životu," uviedol následne tréner.

Dôvera v schopnosti mladého Slováka sa mu vyplatila. Suslov nastúpil proti Jong Ajaxu v základnej zostave a v 72. minúte zvyšoval na 3:0. V rámci Hodnotenia Flashscore získal známku 8.2, druhú najvyššiu v tíme domácich po zadákovi Marcovi Rentem.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

V súvislosti so Suslovom sa hovorí aj o možnom prestupe do bratislavského Slovana. Zvesti nedávno potvrdil kormidelník Vladimír Weiss st., a tak by slovenský reprezentant nemusel v Holandsku zostať dlho. 

"Je to jeden z hráčov, po ktorom sa na trhu obzeráme. Riešime to, ale to je trochu ťažšie. Má dlhodobý kontrakt, ale klub mu hľadá miesto. Uvidíme, čo sa nám podarí," prezradil na tlačovej konferencii pred prvým zápasom 3. predkola Ligy majstrov s Maccabi Haifa.