Chyba pri góle a nepremenená penalta. Smutného Trippiera sa zastal tréner i protihráč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chyba pri góle a nepremenená penalta. Smutného Trippiera sa zastal tréner i protihráč

Mudryk v závere využil chybu Trippiera na vyrovnanie.
Mudryk v závere využil chybu Trippiera na vyrovnanie.Profimedia
Bez Kierana Trippiera (33) by dnešný Newcastle bol len ťažko na takej vysokej úrovni. Ako správny kapitán je anglický reprezentant jednou z popredných hviezd "Magpies", v poslednom čase však prežíva slabšie obdobie. Mizerná forma ofenzívneho obrancu sa výrazne prejavila aj v utorok večer počas štvrťfinále EFL Cupu, po ktorom mal skúsený futbalista hlavu v dlaniach.

Niet sa čomu čudovať. Trippier naskočil do zápasu až v jeho priebehu, pretože vo veľmi náročnom programe nebol kondične pripravený na väčšiu minutáž. Do stretnutia vstúpil na začiatku druhého polčasu dobre a dlho to vyzeralo, že svojmu mužstvu pomôže k postupu medzi najlepšie kvarteto. V nadstavenom čase však prišla chyba - k jeho smole v posledných dňoch už niekoľká v poradí.

Chelsea sa nadychovala k záverečnému tlaku, ale príliš sa jej to nedarilo. Nepodarený center Mala Gusta do šestnástky "strák" vyzeral byť pre skúseného Trippiera ľahkou korisťou, ale dlhoročný anglický obranca zle odhadol odraz lopty a smerom k brankárovi Martinovi Dúbravkovi hlavičkoval s nedostatočnou razanciou.

To využil pozorný Mychajlo Mudryk a pohotovou strelou k žrdi poslal štvrťfinálový súboj do penált. V rozstrele prišiel na rad kapitán Newcastlu, ale jeho prudká strela minula pravú žrď brány brankára Djordeho Petroviča. Vzhľadom na úspešnosť mladíkov "Blues" to bol smrteľný úder a hostia sa s pohárovou súťažou rozlúčili.

Trippier ihneď po zahodení penalty vedel, že situácia nie je dobrá a tvár si schoval v dlaniach. Veľmi rýchlo však prišla útecha od spoluhráčov, ktorí dobre vedia, aký platný dokáže byť ich kapitán. Podporu svojmu zverencovi vyjadril aj tréner Eddie Howe. "Potom, čo nám toho toľko dal, je teraz rad na nás, aby sme ho podporili. Bol pre nás revolučným podpisom, stmelil šatňu a ťahal nás svojimi výkonmi," uviedol kouč Newcastlu.

Vyjadrenie rešpektu voči Trippierovej osobe nasledovalo po meraní síl cez sociálne siete aj od spomínaného Mudryka. Ukrajinec na svojom instagramovom účte zverejnil fotografiu zo stretnutia, ku ktorej napísal: "Kieran, chcem ti len povedať: Zostaň silný. Niekedy sa dejú zlé veci, ale myslím, že si silný futbalista, nech sa deje čokoľvek." Chelsea si na svojho ďalšieho súpera musí počkať, semifinálové dvojice určí žreb.