V Kaprálikovom klube sa protestuje. Hráči neprišli na tréning pre meškajúce výplaty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Kaprálikovom klube sa protestuje. Hráči neprišli na tréning pre meškajúce výplaty
Górnik má za sebou skvelý štart do jarnej časti, aj keď hráčom nevypláca mzdu.
Górnik má za sebou skvelý štart do jarnej časti, aj keď hráčom nevypláca mzdu.PAP
Futbalisti prvoligového Górnika Zabrze sa nezúčastnili piatkového tréningu. Dôvodom sú finančné podlžnosti voči nim. Na sociálnych sieťach o tom informovali fanúšikovia poľského klubu.

Stanovisko priaznivcov je nasledovné: "Tento veľmi silný a rozhodný protest nie je namierený proti fanúšikom, ale proti politike 'pseudoaktivistov' pôsobiacich v Górniku. Celý tím nám dal slovo, že v zápase proti Widzewu nechá na ihrisku celé srdce. Páni futbalisti, sme s vami! Za vašu prácu vám patrí odmena a my vás plne chápeme." Odmietavý postoj hráčov k piatkovým povinnostiam potvrdil aj hovorca Górnika Mateusz Antczak.

Ako klub oznámil vo vyhlásení, členovia predstavenstva Górnika Małgorzata Miller-Gogolińska a Tomasz Masoń sa v piatok stretli s hráčmi a trénermi, aby sa ospravedlnili za dvojmesačné meškanie platieb a vysvetlili celú situáciu.

"Hlavným dôvodom je neobdržanie celkovej sumy takmer 7 800 000 zlotých (viac ako 1 800 000 eur) od zmluvných partnerov na prestupy v plánovaných termínoch. Predstavenstvo predložilo tímu plán na vyrovnanie záväzkov," píše sa vo vyhlásení.

Tím, v ktorom zo Žiliny hosťuje Slovák Adrián Kaprálik, odohrá v nedeľu zápas vonku proti Widzewu Lodž. Górnik začal jarnú časť súťaže dvoma víťazstvami po 3:1 nad Piastom Gliwice a Koronou Kielce. Pred 22. kolom mu patrí siedma priečka v tabuľke.

Od začiatku decembra 2023 pracuje predstavenstvo klubu bez prezidenta po tom, čo z funkcie odstúpil Adam Matysek. Zároveň sa s klubom rozlúčil aj športový riaditeľ Łukasz Milik. V zime mužstvo predalo japonského krídelníka Daisukeho Yokotu do belgického KAA Gent.

Ako Masoń začiatkom februára vysvetlil novinárom, prvá splátka za stredopoliara by mala prísť do pokladnice Zabrze čoskoro. Zvyšok by mal byť vyplatený v priebehu roka.