Ďalší slovenský reprezentant v Premier League? Newcastle zacielil na Hancka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší slovenský reprezentant v Premier League? Newcastle zacielil na Hancka

David Hancko by sa po mimoriadne úspešnej sezóne vo Feyenoorde mohol sťahovať do Premier League.
David Hancko by sa po mimoriadne úspešnej sezóne vo Feyenoorde mohol sťahovať do Premier League.Profimedia
Štvrtý celok uplynulej sezóny najvyššej futbalovej súťaže v Anglicku zacielil na 25-ročného defenzívneho univerzála Davida Hancka. Informáciu priniesol Daily Mail.

Rodák z Prievidze strávil ostatnú sezónu v holandskom Feyenoorde Rotterdam, s ktorým získal ligový titul. Šikovný ľavák sa pod jeho získ výrazne podpísal. Od trénera Slota dostal okamžite po príchode z pražskej Sparty maximálnu dôveru a dokopy nazbieral 31 zápasov, v ktorých sa dvakrát gólovo presadil. 

O jeho dôležitosti a výborných výkonoch svedčí prestížne ocenenie pre Hráča roka podľa AD Sportwereld. Patrí tiež k neodmysliteľnej súčasti národného tímu Slovenska, za ktorý odohral od roku 2018 už 27 súbojov.

Debutová sezóna snov v Rotterdame nezostala bez povšimnutia. Už skôr sa pri Hanckovom mene spomínal záujem Neapola. Najnovšie sa ozval Eddie Howe so svojím Newcastlom. Štyridsaťpäťročný kormidelník by rád po úspešnom ročníku a vybojovaní miestenky v skupinovej fáze Ligy majstrov doplnil svoj káder. Na post ľavého stopéra si podľa Daily Mail vyhliadol Davida Hancka. Bývalý hráč Fiorentiny či Žiliny sa podľa informácií nachádza na užšom zozname.

Po brankárovi Martinovi Dúbravkovi by tak mohol byť druhým Slovákom, ktorý bude obliekať farby Newcastlu.

Viac potvrdených prestupov či špekulácií