Gólový Hancko pri potupe Ajaxu. Feyenoord zdemoloval rivala historicky najvyššou výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gólový Hancko pri potupe Ajaxu. Feyenoord zdemoloval rivala historicky najvyššou výhrou
Hancko prispel k jednoznačnému triumfu.
Hancko prispel k jednoznačnému triumfu.Profimedia
Dávid Hancko (26) sa gólovo podieľal na demolácii Ajaxu. V 29. kole holandskej Eredivisie sa vo Feyenoorde hral známy De Klassieker, ktorý úplne ovládli domáci hráči a svojho rivala potupili šiestimi zásahmi. V dejinách súbojov medzi týmito protivníkmi ide o najvyššiu výhru tímu s prezývkou De Trots van Zuid.

Feyenoord - Ajax 6:0

V Rotterdame bolo na programe derby, ktoré častokrát presahuje hranice futbalu a v Holandsku je azda tým najväčším. Októbrový vzájomný stret oboch kádrov priniesol v Amsterdame víťazstvo Feyenoordu 4:0. To však hráči Ajaxu ešte netušili, čo ich čaká v apríli.

Po bezgólovej polhodine nasledovala silná pasáž hostiteľov, ktorí pred záverom prvého polčasu zaradili vyššie otáčky a strelili tri presné zásahy. V priebehu pár sekúnd sa do histórie stretnutí De Klassieker zapísal Yankuba Minteh. Mladík z Gambie sa vo veku 19 rokov a 260 dní stal druhým najmladším hráčom, ktorý v jednom z týchto derby súbojov zaknihoval gól aj asistenciu. Lídrom štatistiky je Leonardo de Vitor Santiago (18 rokov a 65 dní) a jeho výkon z mája 2001. 

Po pamätnom zápise mladšieho kolegu uzatváral rezultát úvodnej 45-minútovky slovenský obranca Dávid Hancko. V rámci tamojšej ligovej súťaže to preňho bol tretí tohtosezónny gól.

Jeho mužstvo svojho protivníka nešetrilo ani v nasledujúcej polovici a v rozmedzí 56. až 66. minúty ponúklo svojím fanúšikom ďalšie tri trefy. Ajaxu tak na štadióne De Kuip zaspieval neobľúbený kanárik, v súčte aktuálneho ročníka teda podľahol Feyenoordu v pomere 0:10. Pre tamojší klub to bola historicky prvá prehra o šesť gólov.

Ďalší slovenský zástupca Leo Sauer do akcie nezasiahol, meranie síl strávil na lavičke nahrádníkov. Káder z Rotterdamu neprehral od 3. decembra už 15 ligových súbojov v rade, ostal na druhej priečke s deväťbodovou stratou na lídra z PSV.

TOP 5 holandskej Eredivisie.
TOP 5 holandskej Eredivisie.Flashscore