Po Hanckovi aj Sauer. Feyernoord si poistil slovenský diamant do 2028

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po Hanckovi aj Sauer. Feyernoord si poistil slovenský diamant do 2028
Leo Sauer pózuje v drese Feyenoordu.
Leo Sauer pózuje v drese Feyenoordu.feyenoord.nl
Len nedávno spečatil nový kontrakt Dávid Hancko (26). Krátko na to potešil obhajca holandského titulu slovenských fanúšikov opäť. Do roku 2028 si zazmluvnil aj Lea Sauera (18).

Jeden z najväčších slovenských talentov hrá vo Feyenoorde od leta 2022. Najskôr bol na hosťovaní, ktoré sa po polroku zmenilo na trvalý transfer. Holandský celok rýchlo spozoroval, aký potenciál má v klube, a tak minulý rok v apríli Leo Sauer podpísal prvú zmluvu na tri roky. "Klubu, akým je Feyenoord, neviete povedať nie. Štadión, fanúšikovia, organizácia... Je skvelé tu hrať futbal," prezradil 18-ročný ofenzívny futbalista pre oficiálny web klubu.

V hlavnom tíme debutoval v auguste. Bola to premiéra vo veľkom štýle. Na pôde Sparty Rotterdam nastúpil po zmene strán a tesne pred koncom vyrovnal na konečných 2:2. Od septembra je platným členom prvého mužstva.

"Predĺženie kontraktu vnímam ako odmenu od klubu a prejav dôvery v môj ďalší rozvoj. Za ostatný rok išlo všetko veľmi rýchlo. Som v prvom tíme a na tejto úrovni sa každý deň veľa učím. Teraz musím naďalej tvrdo pracovať, aby som sa dočkal ďalších príležitostí. Len tak budem môcť ukázať, čo vo mne je," doplnil Sauer pre feyenoord.nl.

So spoluhráčmi sa radovali vo štvrtok večer z postupu do finále Holandského pohára, ktorý vybavila slovensko-česká dvojica Hancko s Lingrom. Rodák z Bratislavy sedel na lavičke náhradníkov.

V doterajšom priebehu sezóny má na konte dokopy deväť ligových súbojov a okrem presného zásahu aj tri asistencie. Trinásť minút mu tréner Arne Slot doprial v ďalších dvoch stretoch v rámci skupiny Ligy majstrov.