Bosna si chce z Bratislavy odniesť tri body. Šehič: Prídeme s veľkým sebavedomím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bosna si chce z Bratislavy odniesť tri body. Šehič: Prídeme s veľkým sebavedomím

Balkánci si pred duelom so Slovákmi veria.
Balkánci si pred duelom so Slovákmi veria.Profimedia
Súperi Slovenska o dve miestenky na futbalové EURO 2024 v skupine J si v úvode kvalifikácie pripísali vysoké víťazstvá. Futbalisti Bosny a Hercegoviny si doma poradili s Islandom. Zverenci trénera Francesca Calzonu (54) iba remizovali s Luxemburskom 0:0.

V druhom zápase "slovenskej" skupiny uspela Bosna a Hercegovina doma s Islandom 3:0. Dva góly balkánskeho tímu strelil stredopoliar milánskeho AC Rade Krunič a ďalší pridal v druhom polčase Amar Dedič. Tréner Faruk Hadžibegič neskrýval po stretnutí veľkú radosť.

"Zaslúžené víťazstvo. Sledovali a študovali sme ich zápasy a k príprave sme pristúpili zodpovedne. Snažili sa nám robiť problémy dlhým loptami a nebolo to jednoduché. No naša kvalita, odhodlanie a podpora z tribún nás doviedli k výsledku, s ktorým sme spokojní," povedal pre oficiálnu stránku federácie.

Strelci gólov duelu v Bosne a Hercegovine.
Strelci gólov duelu v Bosne a Hercegovine.Flashscore

Bosna sa predstaví už v nedeľu v Bratislave proti výberu trénera Calzonu a chce nadviazať na úspešné domáce vystúpenie. Tamojší kouč nemohol v prvom zápas počítať s kanonierom Edinom Džekom a obrancom Seadom Kolašinacom: "Džeko si zranil chrbát, spravili sme všetko, ale nemohol nastúpiť. Ešte neviem, či on a Sead Kolašinac budú pripravení proti Slovensku."

Vo štvrtok tak niesol kapitánsku pásku brankár Ibrahim Šehič, ktorý si pripísal čisté konto a verí, že so spoluhráčmi uspejú aj v nedeľu. "Chlapci odviedli skvelú prácu. Cítime sa dobre a na Slovensko ideme s veľkým sebavedomím. Trochu si oddýchneme, spravíme si analýzu a ako povedal tréner na začiatku - poďme si po tri body," vravel balkánsky gólman.