Boženík má o motiváciu postarané, predstaví sa na svojej pôde: Dôležitá bude efektivita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boženík má o motiváciu postarané, predstaví sa na svojej pôde: Dôležitá bude efektivita

Róbert Boženík vstúpil do novej sezóny ako víchor. Formu by chcel preniesť aj do reprezentácie.
Róbert Boženík vstúpil do novej sezóny ako víchor. Formu by chcel preniesť aj do reprezentácie.Profimedia
Síce v ostatných troch ligových kolách neskóroval, ale aj tak prežíva úvodnú časť nového ročníka ako zo sna. Róbert Boženík (23) prišiel na reprezentačný zraz s miernym meškaním letu, ale čo je najpodstatnejšie, nemešká mu forma. Aj na jeho výkon sa bude Slovensko spoliehať v nadchádzajúcom dvojzápase kvalifikačnej skupiny J o postup na majstrovstvá Európy 2024.

Knoniera Róberta Boženíka zastihol úvod sezóny v dobrej forme, ktorú by si rád preniesol do reprezentácie. V drese Boavisty nastrieľal v ôsmich zápasoch portugalskej ligy päť gólov. Na presný zásah v národnom tíme čaká od septembra 2021, naposledy sa presadil v Slovinsku v zápase kvalifikácie MS 2022. V prvom rade však pozerá na úspech tímu.

"Od začiatku kvalifikácie mali naše výkony stúpajúcu tendenciu. Máme štyri dni do zápasu a tréneri nás určite pripravia. Chceme minimálne zopakovať výkon z domáceho stretnutia. V ňom sme Portugalcov dostali do úzkych a hrali s nimi vyrovnanú partiu. Myslím, že sme ich tým trošku prekvapili."

Boženík prežíva najlepšie obdobie za ostatné roky
Boženík prežíva najlepšie obdobie za ostatné rokyFlashscore

"Aj tento zápas sa začína od stavu 0:0, tak prečo sa nepokúsiť ho vyhrať? Urobíme pre to všetko. Veľmi dôležitá bude efektivita, pretože tých šancí nemusíme mať veľa a tie, ktoré si vytvoríme, budeme musieť premeniť," povedal Boženík na pondelkovom stretnutí so zástupcami médií v Senci.

V septembrovom domácom dueli s Lichtenštajnskom (3:0) nastúpil v základnej zostave a rád by sa v nej ocitol aj v piatkovom šlágri J-skupiny kvalifikácie ME 2024. Motivácia je veľká, zápas sa hrá v druhom najväčšom portugalskom meste, v ktorom po anabázach vo Feyenoorde Rotterdam a Fortune Düsseldorf znova začína o sebe dávať vedieť.

"Cítim sa veľmi dobre, som šťastný, že hrávam, dávam góly a prihrávam na ne. Nálada v klube je dobrá, držíme sa v popredí tabuľky a odstup na špicu nie je veľký, aj keď teraz po víkende sme trošku klesli. Odchádzal som teda s pozitívnymi pocitmi. Som vyspelejší, rozumnejší, silnejší a rýchlejší. Zmenil som pred sezónou nejaké veci a začali mi prinášať úspech," prezradil Boženík.