Camavingovo zranenie kolena je vážne, v drese Realu sa dlhšiu dobu neobjaví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Camavingovo zranenie kolena je vážne, v drese Realu sa dlhšiu dobu neobjaví

Mladý Francúz opustil tréning i kemp Francúzska.
Mladý Francúz opustil tréning i kemp Francúzska.Profimedia
Francúzsky futbalista Eduardo Camavinga (21) z Realu Madrid si pretrhol kolaterálny väz v pravom kolene a mužstvu nepomôže niekoľko mesiacov. Stredopoliar utrpel zranenie počas stredajšieho tréningu národného tímu a odišiel zo sústredenia v Nice.

Francúzska reprezentácia sa pripravuje na záverečné dva zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Gibraltáru a Grécku. Úradujúci vicemajstri majú už istý postup zo skupiny B. Camavinga si vyvrtol pravé koleno vo vzájomnom súboji s reprezentačným spoluhráčom Ousmanem Dembélém z PSG. V mužstve ho nahradil Khephren Thuram (OGC Nice).

Camavinga opustil mužstvo vo štvrtok a zamieril do zázemia Realu, kde absolvoval ďalšie vyšetrenia. Klub neuviedol, ako dlho bude mimo hry, ale vážne zranenia kolenných väzov si zvyčajne vyžadujú mesiace na vyliečenie. Podľa španielskych médií môže pauzovať osem až desať týždňov. Späť do súťažného kolotoča by sa mohol vrátiť v druhej polovici januára a pravdepodobne až po španielskom Superpohári, ktorý sa bude hrať v Saudskej Arábii.

Pre "biely balet" je to už druhý vyradený stredopoliar. Tím je niekoľko týždňov aj bez Auréliena Tchouaméniho. Madridčanov čaká prvý duel po asociačnom termíne 26. novembra na pôde Cadizu. Odštartujú ním šnúru siedmich zápasov v priebehu 25 dní. V tabuľke La Ligy im patrí druhé miesto a v Lige majstrov už majú istú vyraďovaciu fázu.