Rana pre Francúzsko i Real Madrid. Reprezentačný zraz opustil predčasne Camavinga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rana pre Francúzsko i Real Madrid. Reprezentačný zraz opustil predčasne Camavinga

Camavinga sa zranil počas stredajšieho tréningu.
Camavinga sa zranil počas stredajšieho tréningu.AFP
Francúzsky futbalista Eduardo Camavinga (21) z Realu Madrid sa zranil počas stredajšieho tréningu národného tímu a odišiel zo sústredenia v Nice. Jeho reprezentácia sa pripravuje na záverečné dva zápasy kvalifikácie na ME 2024 proti Gibraltáru a na pôde Grécka. Tréner Didier Deschamps namiesto neho povolal Khéphrena Thurama (22) z (OGC Nice). Informovala o tom Francúzska futbalová federácia (FFF).

Camavinga si vyvrtol pravé koleno vo vzájomnom súboji s reprezentačným spoluhráčom Ousmanem Dembélém z Paríža Saint-Germain. Dvadsaťdvaročný Thuram si odbil premiéru v národnom tíme v marcovom kvalifikačnom zápase proti Holandsku (4:0). 

V nominácii je aj jeho starší brat Marcus, ktorý pôsobí v Interi Miláno. Úradujúci vicemajstri majú už istý postup z B-skupiny - duel s Gibraltárom ich čaká v sobotu a na pôde Grécka sa predstavia o tri dni neskôr.

Francúzi pred záverečným dvojzápasom nečelia žiadnemu tlaku.
Francúzi pred záverečným dvojzápasom nečelia žiadnemu tlaku.Flashscore

Dvadsaťjedenročný stredopoliar opustí sústredenie vo štvrtok a zamieri do zázemia Realu Madrid, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. V prípade dlhodobejšie absencie to bude pre "Biely balet" už druhý vyradený stredopoliar - tím je niekoľko týždňov aj bez Auréliena Tchouaméniho

Madridčanov čaká prvý duel po asociačnom termíne 26. novembra na pôde Cadizu. Týmto stretnutím začnú šnúru siedmich zápasov v priebehu 25 dní. V tabuľke La Ligy im patrí druhé miesto a v Lige majstrov majú už istú vyraďovaciu fázu.