Čo môže futbalový fanúšik sledovať počas letnej uhorkovej sezóny?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čo môže futbalový fanúšik sledovať počas letnej uhorkovej sezóny?
Alex Morgan patrila medzi opory USA pri ceste k titulom majsteriek sveta.
Alex Morgan patrila medzi opory USA pri ceste k titulom majsteriek sveta.Profimedia
Sezóna 2022/23 je na konci a prichádza tradičná letná prestávka, ktorá je síce zakaždým vyplnená prestupovými ságami, ale samotné zápasy sa v najlepších ligách nehrajú. Ako si teda môže zarytý futbalový nadšenec skrátiť počas júna a júla čakanie na štart nadchádzajúceho ročníka?

Liga národov

Finálový turnaj Ligy národov 2022/23 sa začína semifinálovými stretnutiami 14. a 15. júna, duel o 3. miesto aj finále sa uskutočnia 18. júna. Stretnutia sa odohrajú v holandských mestách Enschede a Rotterdam. V doterajšom priebehu tohto podujatia triumfovalo Portugalsko a Francúzsko, takže spoznáme nového víťaza.

Semifinále

Holandsko - Chorvátsko

Španielsko - Taliansko

O 3. miesto: 18. júna o 15:00

Finále: 18. júna o 20:45

Kvalifikácia o EURO 2024

V júni je asociačný termín pre európske tímy vyhradený aj na ďalšie zápasy kvalifikácie o EURO 2024 v Nemecku. Slovenská reprezentácia má zatiaľ na konte po dvoch zápasoch skupiny J štyri body za remízu s Luxemburskom a výhru nad Bosnou. Teraz zverencov trénera Calzonu čaká 17. júna Island a následne 20. júna Lichtenštajnsko.

Na programe sú aj duely v ďalších deviatich skupinách. Medzi ťaháky budú patriť stretnutia Portugalsko - Bosna, Francúzsko - Grécko či Island - Portugalsko.

Ďalší program Slovenska v kvalifikácii o EURO.
Ďalší program Slovenska v kvalifikácii o EURO.Flashscore

EURO do 19 rokov

Od 3. do 17. júla sa uskutoční EURO do 19 rokov na Malte, ktorého sa zúčastní osem tímov. Turnaj, ktorý minulý rok hostilo Slovensko tentoraz bude bez jeho účasti. Celkovo sa na podujatie dostalo množstvo prekvapení, z najsilnejších krajín štartujú len Španielsko, Taliansko a Portugalsko.

"La Furia Roja" je s Anglickom rekordným 11-násobným šampiónom. Medzi najznámejšie mená, ktoré sa oplatí sledovať, patria Gomes, Esteves, Essugo, Chermiti, Koleosho, Faticanti, Pisilli, Gharbi, Mosquera, Keramitsis, Nusa, Schjelderup či Fresneda.

Zloženie skupín:

A-skupina: Malta, Portugalsko, Poľsko, Taliansko

B-skupina: Island, Grécko, Nórsko, Španielsko

EURO do 21 rokov

Od 21. júna do 8. júla sa v Rumunsku a Gruzínsku uskutočnia sledované majstrovstvá Európy do 21 rokov. Slovensko sa nekvalifikovalo, ale predstaviť by sa mohla široká škála kvalitných hráčov narodených po 1. januári 2000. Celkovo sa turnaja zúčastní šestnásť tímov rozlosovaných do štyroch skupín.

Miestenku sa zaistili aj rekordní päťnásobní šampióni zo Španielska a Talianska. Titul bude obhajovať Nemecko. V roku 2025 sa EURO U21 uskutoční na Slovensku.

Konečné nominácie ešte nezverejnili všetky tímy, ale všetko nasvedčuje tomu, že na prelome júna a júla budú môcť fanúšikovia vidieť v akcii aj také mená ako Moukoko, Vandevoordt, Fábio Vieira, Gibbs-White, Smith-Rowe, Skipp, Elliott, Chevalier, Olise, Cherki, Gouiri, Tonali či Baturina. Celkovo to bude prehliadka nadchádzajúcej generácie.

Zloženie skupín:

A-skupina: Gruzínsko, Portugalsko, Belgicko, Holandsko

B-skupina: Rumunsko, Španielsko, Ukrajina, Chorvátsko

C-skupina: Česko, Anglicko, Nemecko, Izrael

D-skupina: Nórsko, Švajčiarsko, Francúzsko, Taliansko

MS žien

V Austrálii a na Novom Zélande a od 20. júla do 20. augusta uskutočnia deviate MS žien, ktoré budú mať prvýkrát až 32 účastníkov. Nechýbajú ani rekordné štvornásobné majsterky sveta z USA, ktoré vyhrali aj predošlé dva šampionáty. Celkovo bude mať tohtoročný turnaj až osem nováčikov.

Zloženie skupín:

A-skupina: Nový Zéland, Nórsko, Filipíny, Švajčiarsko

B-skupina: Austrália, Írsko, Nigéria, Kanada

C-skupina: Španielsko, Kostarika, Zambia, Japonsko

D-skupina: Anglicko, Haiti, Dánsko, Čína

E-skupina: USA, Vietnam, Holandsko, Portugalsko

F-skupina: Francúzsko, Jamajka, Brazília, Panama

G-skupina: Švédsko, Juhoafrická republika, Taliansko, Argentína

H-skupina: Nemecko, Maroko, Kolumbia, Južná Kórea

MLS

Na svete existuje viacero líg, ktoré sa nehrajú tradičným systémom jeseň - jar, ale od úvodu do záveru kalendárneho roka. Jednou z nich je aj zámorská MLS, kde prichádza Lionel Messi, takže to bude skvelé spestrenie pre futbalových priaznivcov. Síce je v Severnej Amerike časový posun, ale na dobrý futbal sa oplatí privstať si.

MLS nemá cez leto žiadnu prestávku, zápasy sú naplánované každý týždeň "bez obmedzenia" až do 21. októbra, keď sa končí základná časť a potom nasleduje play-off. V ktorom stretnutí ale bude debutovať Messi za Miami, vám teraz nevieme povedať.

Najbližšie zápasy Interu Miami.
Najbližšie zápasy Interu Miami.Flashscore