Efekt príchodu legendy. Messiho prestup zvýšil ceny vstupeniek o viac než 1 000 %

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Efekt príchodu legendy. Messiho prestup zvýšil ceny vstupeniek o viac než 1 000 %

Messi okúsi kvalitu MLS.
Messi okúsi kvalitu MLS.Reuters
Oznámenie Lionela Messiho (35), že plánuje presunúť svoj talent na South Beach, spôsobilo, že ceny vstupeniek na duely Interu Miami stúpli na sekundárnom trhu do stratosféry. Fanúšikovia sa dožadovali možnosti vidieť argentínskeho velikána hrať na americkej pôde.

Hodnota lístkov prudko vzrástla po správach, že hviezdny Argentínčan plánuje pripojiť sa k tímu z Major League Soccer, čo sa neskôr potvrdilo. Messiho prvé súťažné vystúpenie by sa mohlo uskutočniť 22. júla, keď Inter Miami privíta Cruz Azul v úvodnom zápase Ligového pohára vo Fort Lauderdale.

Najnižšia cena lístka na tento súboj bola v utorok iba 29 dolárov, ale v stredu sa cena podľa TickPick vyšplhala na 329 dolárov, čo je skok o 1 034 %. Prvé stretnutie majstra sveta v drese Miami bude pravdepodobne najdrahším zápasom MLS v histórii. 

"Videli sme takmer okamžitý skok v cenách vstupeniek na Inter Miami, keď sa roznieslo, že Messi sa prikláňa k prestupu do klubu," povedal Kyle Zorn, manažér spoločnosti TickPick a doplnil:

"Vzhľadom na jeho status pravdepodobne najlepšieho hráča na svete budeme pri každom zápase Interu Miami na ihrisku svedkami rekordných cien vstupeniek."

Medzi merania síl Interu Miami, ktoré zaznamenali najväčší cenový skok, patrí návšteva tímu na pôde New York Red Bulls 26. augusta (nárast o 1 236 %) a cesta do južnej Kalifornie - 3. septembra bitka s LAFC (nárast o 420 %), uviedol predajca vstupeniek.