Ani Saudská Arábia, ani Barcelona. Messi mieri do Interu Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ani Saudská Arábia, ani Barcelona. Messi mieri do Interu Miami

Lionel Messi bude po odchode z PSG hrať v MLS za Inter Miami.
Lionel Messi bude po odchode z PSG hrať v MLS za Inter Miami.AFP
Kapitán argentínskych majstrov sveta Lionel Messi (35) bude po odchode z Paríža St. Germain hrať za Inter Miami. Sedemnásobný najlepší futbalista sveta sa rozhodol pre angažmán v zámorskej MLS namiesto návratu do Barcelony. Odmietol aj lukratívnu ponuku saudskoarabského Al-Hilalu, ktorý mu údajne ponúkol kontrakt blížiaci sa k biliónu eur v priebehu dvoch rokov.

Messiho nakoniec zlákal Inter Miami, ktorého spolumajiteľom je bývalá anglická futbalová superstar David Beckham. Informáciu potvrdil aj prestupový novinár Fabrizio Romano. Podľa BBC bude zmluva hviezdneho stredopoliara zahŕňať sponzorské zmluvy so spoločnosťami ako Adidas a Apple. Argentínsky hráč už má v Miami dom, ktorý doteraz prenajímal.

Messiho otec a agent Jorge sa tento týždeň stretol s prezidentom Barcelony Joanom Laportom a novinárom povedal, že jeho syn sa túži vrátiť na Camp Nou, kde strávil celú svoju profesionálnu kariéru až do minuloročného prestupu do PSG. Podľa BBC však túto možnosť znemožnili obmedzenia, ktoré katalánskemu klubu ukladá finančné fair-play. "Blaugranas" nedokázalo Messimu garantovať, že budú schopní zaregistrovať jeho zmluvu. 

Lionel Messi a jeho štatistiky z ostatných sezón
Lionel Messi a jeho štatistiky z ostatných sezónFlashscore

Messi hral za Barcelonu 17 sezón a je jej najlepším strelcom. S klubom získal 35 trofejí, z toho štyri v Lige majstrov. Nenapodobní teda Cristiana Ronalda ani Karima Benzemu, ktorí po úspešných rokoch v Európe kývli na štedré ponuky zo Saudskej Arábie.