Courtois späť do nominácie? Lukaku ho privíta s otvorenou náručou, Castagne je proti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Courtois späť do nominácie? Lukaku ho privíta s otvorenou náručou, Castagne je proti

Romelu Lukaku s Thibautom Courtoisom počas jedného z reprezentačných duelov.
Romelu Lukaku s Thibautom Courtoisom počas jedného z reprezentačných duelov.Reuters
Kapitán belgickej reprezentácie Romelu Lukaku (30) zdôraznil, že by privítal Thibauta Courtoisa (31) späť v národnom tíme s otvorenou náručou po tom, čo brankár v júni, nečakane, odišiel urazený z tímu.

Castagne je proti, Lukaku súhlasí s návratom

Courtois, ktorému sa nedostalo "pocty" v rámci náhradného kapitána národného tímu, odmietol nastúpiť do júnového kvalifikačného súboja o postup na majstrovstvá Európy proti Estónsku. Ako uviedol tréner Domenico Tedesco, od toho momentu s brankárom Realu Madrid v kontakte nebol.

Skúsený strážca svätyne si v auguste roztrhol predný skrížený väz v kolene a podstúpil operáciu. Začiatkom tohto týždňa obranca Timothy Castagne rozprúdil ešte viac emócií, keď vyriekol, že si nemyslí, že by sa Courtois mohol bez vysvetlenia vrátiť do nominácie.

Lukaku však stojí za gólmanom. "Poviem to úprimne od srdca, to, čo sa stalo, musíme hodiť za hlavu," vyjadril sa na tlačovej konferencii pred kvalifikačným zápasom proti Rakúsku, ktorý sa uskutoční v piatok vo Viedni.

Kapitán Lukaku

"V deň, keď sa Thibaut rozhodne vrátiť, sa jednoducho vráti. Ak sa tak stane, stále bude mať veľkú hodnotu. Potom sa bude zodpovedať sám za seba v šatni. Viete, chcel by som vyzvať médiá, aby neustále nepísali, že Thibaut Courtois, alebo ktorýkoľvek iný hráč, povedal toto či urobil tamto. Musíme tieto záležitosti ukončiť," dodal Lukaku.

Lukaku bol v júni zvolený za kapitána práve Courtoisom, keď nahradil zraneného Kevina De Bruyneho. "Tá kapitánska páska je symbolická. Je tu viacero hráčov, ktorí dokážu sami prevziať takúto zodpovednosť. Prajem Thibautovi pozitívnu rehabilitáciu, to je teraz najdôležitejšie. Ak sa vráti, budem prvý, kto ho privíta s otvorenou náručou," prezradil novinárom 110-násobný reprezentant.

Bolo by zvláštne, keby sa vrátil

V rozhovore začiatkom tohto týždňa Castagne spochybnil, či by sa mal duch mužstva obetovať pre jedného hráča, aj keď je to jeden z najlepších svetových brankárov.

"Bolo by zvláštne, keby sa Thibaut vrátil, akoby sa nič nestalo. Je to problém, ktorý sa musí vyriešiť medzi ním a trénerom. Ak už nebude chcieť prísť, bude to jeho rozhodnutie," uviedol pre francúzsky denník Le Soir.

Castagne sa však odvtedy za svoje komentáre ospravedlnil a s Courtoisom dokonca porozprával.

"Za tento rozhovor som nedostal facku, ale moje načasovanie nebolo správne. Hovoril som o tom aj s Thibautom. Čo sme si povedali? To zostane medzi nami," uzavrel. 

Rakúsko - Belgicko (piatok, 20:45)