Dúbravka by rád udržal ďalšiu nulu, Lobotku teší prítomnosť Hamšíka a Škriniara

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka by rád udržal ďalšiu nulu, Lobotku teší prítomnosť Hamšíka a Škriniara

Opora slovenskej defenzívy nechce inkasovať.
Opora slovenskej defenzívy nechce inkasovať.Profimedia
Martin Dúbravka (34) nedostal gól v drese slovenskej futbalovej reprezentácie už v troch zápasoch po sebe. Túto sériu chce natiahnuť aj v súboji proti Islandu, s týmto súperom odohrajú v sobotu Slováci tretí zápas kvalifikácie ME. Brankár spolu so Stanislavom Lobotkom (28) vnímajú tento duel ako veľmi dôležitý, no nie rozhodujúci.

Dúbravka bol jednotkou aj v predchádzajúcich vystúpeniach kvalifikácie proti Luxembursku aj proti Bosniakom. Čisté konto pridal aj v novembrovom prípravnom stretnutí s Čile.

"Bolo by skvelé natiahnuť sériu bez inkasovaného gólu. Ak si udržíme vzadu nulu, sme stále v hre. Nie je to však pre mňa vec, ktorou by som bol posadnutý. Ale, samozrejme, udržať nulu bude dôležité," povedal slovenský gólman.

Nastavenie na meranie síl bude u neho rovnaké ako v iných prípadoch: "Beriem každý zápas rovnako, v mojom prípade sa vôbec nič nemení. Je to dôležitý stret pre smerovanie v našej skupine. Možno je kľúčový, ale ja ho vnímam ako každý iný. Musíme sa sústrediť na nás. Nečaká nás nič ľahké, ale opakujem, bude to o nás a na to sa chceme zamerať."

Dúbravka toho v uplynulom ročníku veľa neodchytal
Dúbravka toho v uplynulom ročníku veľa neodchytalFlashscore

Po súboji na Islande sa Slováci predstavia na pôde Lichtenštajnska, chcú získať čo najviac bodov. Najlepšie šesť. Pomôcť k nim by mali aj navrátilci do zostavy Marek Hamšík a Milan Škriniar.

"Myslím, že si každý uvedomuje, aké kvality majú. Ale treba povedať, že chalani, ktorí ich zaskočili, podali najmä v zápase proti Bosne kvalitný výkon. Marek s Milanom vedia ostatných usmerniť, osobne sa na nich na ihrisku veľmi teším," dodal Dúbravka.

Ich návrat vníma ako veľkú vzpruhu aj stredopoliar Stanislav Lobotka: "Je to veľká pomoc. Milan je jeden z najlepších obrancov na svete, druhý je legenda reprezentácie. To nám určite pomôže."

Lobotka sa do reprezentácie dostavil po veľkých oslavách, ktoré si užil v Neapole. Jeho SSC získal po dlhých 33 rokoch titul v Serii A.

"Bolo to niečo neopísateľné, to sa musí zažiť, nedá sa to opísať. Odohral som v lige 38 zápasov, k tomu duely v Lige majstrov a reprezentácii. Cítim únavu, ale neviem, či z futbalu, alebo z osláv. Bolo toho dosť, ale svaly vydržali a som zdravý. Myslím teraz iba na reprezentáciu a potom chcem myslieť na oddych," vravel stredopoliar, ktorý berie stret s Islandom ako dôležitý, no nie rozhodujúci.