Slováci do bojov o EURO aj s Hamšíkom a Škriniarom, Weiss pozvánku svojsky odmietol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci do bojov o EURO aj s Hamšíkom a Škriniarom, Weiss pozvánku svojsky odmietol

Taliansky tréner vybral 28 hráčov.
Taliansky tréner vybral 28 hráčov.Profimedia
V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na júnový dvojzápas kvalifikácie ME 2024 figuruje aj Marek Hamšík (35). Bývalý kapitán prijal pozvánku trénera Francesca Calzonu (54), absolvoval kemp v Šamoríne a pocestuje na Island a do Lichtenštajnska. Do kádra sa dostal aj stopér Milan Škriniar (28), ktorý pre problémy s chrbtom nebol k dispozícii v marcovom asociačnom termíne.

Calzona počítal aj s Vladimírom Weissom ml., kapitán Slovana Bratislava však nomináciu odmietol. "Chcel som sa s ním rozprávať. Tímový manažér mu poslal správu, na ktorú odpovedal, že má iba jedného trénera a zaželal nám veľa šťastia," vysvetlil situáciu okolo najlepšieho hráča Fortuna ligy taliansky kormidelník, ktorému robia vrásky na čele zdravotné problémy viacerých zverencov.

V kádri z tohto dôvodu chýbajú Ondrej Duda, László Bénes, Lukáš Haraslín, Peter Pokorný, Dominik Hollý, Adam Zreľák a Ladislav Almási. Aj z tohto dôvodu sa rozhodol osloviť Hamšíka. Reprezentačný rekordér v počte štartov i gólov síce oficiálne už vlani ukončil kariéru v národnom tíme, napriek tomu bol ochotný prísť a pomôcť.

"Marekova odpoveď bola, že keď ho Slovensko potrebuje, tak príde. Šatka má zdravotné problémy a trénoval celý týždeň individuálne. Škriniar je po dlhom zranení, uvidíme, v akej bude kondícii. Ubezpečil nás však, že bude na oba zápasy pripravený. povedal Calzona na tlačovej konferencii v Šamoríne.

Figuruje v ňom aj kapitán Milan Škriniar. Stopér milánskeho Interu pre zranenie prakticky od februára nehral, no počas uplynulého víkendu už figuroval na lavičke náhradníkov "nerazzurri" v ligovom zápase na pôde FC Turín. S výpravou talianskeho tímu cestoval aj do Istanbulu na sobotňajšie finále Ligy majstrov.

Škriniar chýbal reprezentácii v kvalifikačnej ouvertúre, v ktorej Slováci remizovali doma s Luxemburskom 0:0 a zdolali Bosnu a Hercegovinu 2:0. So ziskom štyroch bodov figurujú v tabuľke na druhom mieste za favoritom skupiny J Portugalskom, ktoré nazbieralo plný počet šesť bodov.

Zápas v Reykjavíku môže byť z hľadiska boja o postup na šampionát veľmi dôležitý. Islanďania majú na konte po dvoch odohratých zápasoch tri body a spolu s Bosniakmi sú v tesnom závese za Slovenskom. "Je to najdôležitejší zápas tohto roka. Island má nového trénera, ktorý už v minulosti dosahoval kvalitné výsledky s inými reprezentáciami. Nevieme, akým systémom bude pod jeho vedením hrať, no chce sa dostať na ME a preto nás čaká ťažký zápas. My však budeme pripravení a pokúsime sa v týchto dvoch zápasoch získať maximum bodov," uviedol Calzona, ktorý premiérovo povolal dvojicu Artur Gajdoš - Ľubomír Tupta.

Ďalší zápas odohrajú slovenskí futbalisti 20. júna vo Vaduze na pôde papierového outsidera Lichtenštajnska. Ten zaknihoval v úvode kvalifikačného cyklu dve vysoké prehry - 0:4 s Portugalskom a 0:7 s Islandom.