Predkvalifikačný júnový kemp: Calzona pozval Hamšíka i viacero mladíkov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Predkvalifikačný júnový kemp: Calzona pozval Hamšíka i viacero mladíkov
Francesco Calzona usporiadal predkvalifikačný kemp v Šamoríne.
Francesco Calzona usporiadal predkvalifikačný kemp v Šamoríne.
TASR
Slovenská futbalová reprezentácia absolvuje pred júnovým dvojzápasom kvalifikácie ME 2024 na Islande a v Lichtenštajnsku päťdňový kemp v Šamoríne. Objavia sa na ňom viacerí mladí hráči a tiež Marek Hamšík. Bývalý reprezentačný kapitán a rekordér v počte štartov i gólov prijal pozvánku od trénera Francesca Calzonu, hoci vlani v máji sa rozhodol ukončiť kariéru v národnom tíme.

Calzona myslí na budúcnosť

Objavia sa na ňom viacerí mladí hráči a tiež Marek Hamšík. Bývalý reprezentačný kapitán a rekordér v počte štartov i gólov prijal pozvánku od trénera Francesca Calzonu, hoci vlani v máji sa rozhodol ukončiť kariéru v národnom tíme.

"Jediný dôvod, pre ktorý som chcel tento predčasný zraz, spočíva v tom, že sme v uplynulých šiestich mesiacoch strávili veľmi málo času spoločne. Chcem využiť týchto pár dní navyše, aby som pracoval spolu s tímom. Napokon to isté urobili aj ďalšie reprezentácie. Myslím si, že je dobrý nápad začať o niekoľko dní skôr," uviedol Calzona pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

Ostatné výsledky slovenskej reprezentácie
Flashscore

Kemp sa bude konať od 4. do 9. júna v Šamoríne. Hráči budú pracovať v tréningovom procese päť dní, následne dostanú dva voľné. "Päť dní budú s nami mladí hráči, aspoň do 9. júna. Budem mať príležitosť ich bližšie spoznať, aby sme mohli myslieť aj na našu budúcnosť," vysvetlil taliansky kormidelník. Od 11. júna sa hráči presťahujú do Senca, kde bude vo večerných hodinách zraz.

Viacero zranení si žiada záložný plán

Talianskemu trénerovi robia vrásky na čele zdravotné problémy niektorých hráčov. Rozhodol sa preto osloviť Hamšíka, ktorý síce ukončil reprezentačnú kariéru a o pár dní uzavrie aj celú hráčsku kapitolu, ale je ochotný prísť. Stredopoliar Trabzonsporu odohral v rokoch 2007 až 2021 v najcennejšom drese 135 zápasov a strelil v nich 26 gólov. Debut absolvoval 7. februára 2007 v Jereze v prípravnom stretnutí Slovensko - Poľsko (2:2). Zúčastnil sa na MS 2010 aj ME 2016 a 2020.

V sezóne odohral Hamšík 22 duelov
Flashscore

"V uplynulých dňoch sme, žiaľ, zaznamenali veľa zranených hráčov a to malo nepriaznivý vplyv na zloženie kádra. Vzhľadom na to mi napadlo, že do širšej nominácie zaradím aj Mareka Hamšíka a dúfal som, že moje pozvanie prijme. Doslova odpovedal: Ak ma Slovensko potrebuje, som ochotný prísť. To je dobrá správa, chcem sa mu verejne poďakovať. Moje konštatovanie o početných zraneniach nie je žiadne alibi, stále tvrdo pracujeme na tom, aby sme dosiahli ciele, ktoré sme si stanovili," poznamenal Calzona.

Mrzí Hollého absencia

Francesca Calzonu mrzí, že nebude vidieť v akcii Dominika Hollého. "Pozorne sledujem mladých hráčov, veľmi ma mrzí, že nemáme k dispozícii Dominika Hollého. Chcel som, aby sa Hollý - vzhľadom na výborné výkony v lige - a Pokorný zúčastnili na výjazde na Island. Škoda Hollého absencie, spôsobila nám naozaj ťažkosti. Každopádne však urobíme všetko pre to, aby sme v zápasoch dosiahli výborný výsledok," dodal Calzona.

Slováci získali v marcovom asociačnom termíne kvalifikácie ME 2024 štyri body za domácu bezgólovú remízu s Luxemburskom a víťazstvo 2:0 nad Bosnou a Hercegovinou. 

Najbližší program reprezentácie Slovenska
Flashscore

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na júnový tréningový kemp v Šamoríne (4.6.-9.6.):

Brankári: Henrich Ravas (Widzew Lodž), Ľubomír Belko (MŠK Żilina), Richard Ludha (FK Železiarne Podbrezová), Marek Rodák (FC Fulham), Martin Dúbravka (Newcastle United)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC), Michal Tomič (FK Mladá Boleslav), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Sebastián Kóša (Spartak Trnava), Tomáš Nemčík (MŠK Žilina), Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam), Vernon De Marco (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (US Salernitana)

Stredopoliari: Artur Gajdoš, Samuel Lavrinčík (obaja AS Trenčín), Christián Herc (Grasshopper Zürich), Máté Szolgai (FC ŠTK 1914 Šamorín), Mário Sauer (MŠK Žilina), Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Tomáš Suslov (FC Groningen), Marek Hamšík (Trabzonspor)

Útočníci: Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Róbert Mak (Sydney FC), Dávid Ďuriš (MŠK Žilina), Ivan Schranz (Slavia Praha), Erik Jirka (Viktoria Plzeň), Róbert Polievka (Dukla B. Bystrica), Ladislav Almási (Baník Ostrava), Róbert Boženík (Boavista Porto), David Strelec (Reggina 1914)