Po reprezentačnej je na rade aj klubová. Marek Hamšík po sezóne ukončí aktívnu kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po reprezentačnej je na rade aj klubová. Marek Hamšík po sezóne ukončí aktívnu kariéru
Aktualizované
Takto sa Hamšík lúčil s reprezentáciou v novembri 2022.
Takto sa Hamšík lúčil s reprezentáciou v novembri 2022.Profimedia
Slovenský futbalista Marek Hamšík (35) vo štvrtok ohlásil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí aktívnu kariéru. Dlhoročný kapitán národného tímu a držiteľ rekordu v počte reprezentačných zápasov i gólov to oznámil na svojej oficiálnej webstránke.

Hamšík ukončil profesionálnu kariéru po devätnástich rokoch. Pôsobil v Slovane Bratislava, Brescii, Neapole, Daliane, Göteborgu a momentálne hrá za turecký Trabzonspor. S ním získal vlani prvý domáci titul od roku 1984. Národný tím viedol ako kapitán na jediných majstrovstvách sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike, kde Slováci senzačne postúpili do osemfinále. Za reprezentáciu vsietil 26 gólov a odohral 136 zápasov.

"Futbal bol moja láska, vášeň a práca, ktorej som vždy odovzdal všetko. Ďakujem všetkým klubom, v ktorých som pôsobil a ktorým som sa vždy snažil odovzdať svoje maximum," uviedol Hamšík, ktorý pôsobil ako kapitán aj v Neapole, kde prekonal klubový rekord legendárneho Diega Maradonu v počet gólov.

Hamšíka si fanúšikovia zapamätajú predovšetkým ako vodcu futbalového Slovenska a Neapolu.
Hamšíka si fanúšikovia zapamätajú predovšetkým ako vodcu futbalového Slovenska a Neapolu.Profimedia

Slovák ich zaznamenal celkovo 121, neskôr ho prekonali Lorenzo Insigne (122) a Dries Mertens (148). Hamšík je stále rekordér v počte odohraných duelov za SSC (520). S klubom získal aj dva Talianske poháre a jeden Superpohár, s Trabzonsporom získal vlani taktiež Superpohár.

"Špeciálne poďakovanie patrí mojej rodine a najbližším kamarátom, ktorí boli toho súčasťou, vždy stáli pri mne a boli mi oporou. A, samozrejme, veľké ďakujem patrí mojim fanúšikom, ktorí ma povzbudzovali a milovali," dodal Hamšík.

Redakcia Flashscore Správ vyspovedala Mareka Hamšíka v januári 2023. "Marekiaro" už vtedy hovoril o tom, že kariéru ukončí v zahraničí.