Strieborné medaily ma nezaujímajú. Mourinho daroval pamiatku na prehrané finále fanúšikovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Strieborné medaily ma nezaujímajú. Mourinho daroval pamiatku na prehrané finále fanúšikovi
Mourinho odovzdáva medailu fanúšikovi.
Mourinho odovzdáva medailu fanúšikovi.ČTK
Tréner AS Rím José Mourinho (60) bol hrdý na svojich hráčov napriek prehre vo finále Európskej ligy. "Vlci" podľahli v Budapešti sedemnásobnému víťazovi súťaže FC Sevilla po remíze 1:1 a prehre 1:4 na penalty a nedokázali nadviazať na minuloročný triumf v Európskej lige. Samotný slávny Portugalčan prehral prvýkrát vo svojom šiestom finále európskeho pohára, preto striebornú medailu venoval mladému fanúšikovi na tribúne.

"Už som taký, že ma strieborné medaily nezaujímajú. Nechcem ich, preto som sa ich zbavil," povedal Mourinho v rozhovore pre televíziu Movistar. Šesťdesiatročný kouč musel zvládnuť prvú prehru vo finále veľkého európskeho turnaja a nevyužil šancu zabezpečiť si šiesty triumf na čele historických tabuliek pred legendárnym Talianom Giovannim Trapattonim.

AS viedol od 35. minúty po góle Paula Dybalu, ale v 55. minúte si dal vlastný gól Gianluca Mancini. Za stavu 1:1 po predĺžení rozhodli penalty, rovnako ako v predchádzajúcich dvoch ročníkoch súťaže. Víťazný gól v rozstrele strelil vo štvrtej sérii argentínsky obranca Gonzalo Montiel, ktorý rozhodol aj minuloročné finále majstrovstiev sveta proti Francúzsku. Pred ním neskórovali smoliar zápasu Mancini a ďalší stopér Roger Ibañez. Na druhej strane andalúzski strelci nezaváhali.

"Gratulujem Seville, ale predovšetkým svojim hráčom. Stratili sme zápas, ale nie hrdosť. Vyhral som päť finálových zápasov, jeden som prehral, ale nikdy som nebol na mužstvo pyšnejší ako dnes. Chlapci tam nechali úplne všetko," povedal Mourinho pre Sky Sport Italia.

"Tvrdo sme pracovali. Samozrejme, že sme trénovali penalty, ale, bohužiaľ, sme dve nepremenili. Prehrali sme všetci spoločne, nielen hráči, ktorí ich zahrávali," zdôraznil.

Mourinho tiež pochválil ofenzívnu oporu a strelca prvého gólu Dybalu, ktorý sa včas zotavil po štvorzápasovej absencii spôsobenej zranením. "Ak sa pozriete na jeho výkon v dnešnom zápase, musíte si uvedomiť, že s ním by sme v posledných týždňoch dosiahli úplne iné výsledky," zdôraznil víťaz Ligy majstrov s Portom a Interom Miláno.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Livesport

Liga majstrov? Nie sme pripravení

Záver sezóny sa Rímu nevydaril, z posledných desiatich súťažných zápasov vyhral iba jeden. V lige im ušla kvalifikácia do Ligy majstrov, ktorú mohli vybojovať vďaka stredajšiemu víťazstvu v Európskej lige. V budúcej sezóne budú buď hrať rovnakú súťaž, alebo po poslednom kole Serie A im zostane len účasť v Európskej konferenčnej lige. Mourinho však napriek neúčasti v milionárskej súťaži túži pokračovať v pôsobení vo "večnom meste", kde dokončuje svoju druhú sezónu.

"Paradoxne, možno je to pre nás dobré, stále nie sme pripravení na Ligu majstrov," poznamenal Mourinho, o ktorom sa už dlho špekuluje ako o možnom novom trénerovi francúzskeho majstra Paríža St. Germain. "Ak by ma niekto oslovil, najprv by som to oznámil klubu, ako som to urobil v decembri, keď mi portugalská reprezentácia predložila ponuku. Odvtedy ma nikto nekontaktoval. Situácia zostáva taká, že mám v Ríme ešte rok platnú zmluvu," dodal k svojej budúcnosti.

Sevilla - AS Roma 1:1 (4:1 po penaltách)

Denník Livesport #8: Prečo sa Seville v Európskej lige tak darí?
Livesport