Európsky mág Mourinho útočí na ďalšiu trofej: Moja motivácia rastie každý deň

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Európsky mág Mourinho útočí na ďalšiu trofej: Moja motivácia rastie každý deň
Portugalčan má z finálových súbojov bohaté skúsenosti.
Portugalčan má z finálových súbojov bohaté skúsenosti.Profimedia
Futbalový tréner José Mourinho (60) nikdy neprehral vo finále na európskej úrovni. Jeho AS Rím nastúpi v stredu vo finále Európskej ligy proti FC Sevilla, ktorá tiež ešte neokúsila prehru v záverečnom boji európskej súťaže.

Mourinho má na kone päť titulov v Európskych súťažiach – s Portom získal v roku 2003 Pohár UEFA a o rok na to nadviazal senzačným víťazstvom v Lige majstrov.

Tú vyhral aj s Interom (2010), ktorý priviedol k prvému európskemu titulu od sezóny 1964/65. O sedem rokov neskôr pridal prvenstvo z Európskej ligy s Manchestrom United. Zbierku skompletizoval hneď v prvom ročníku Európskej konferenčnej ligy, ktorú vyhral so svojím terajším tímom. V prípade zisku šiesteho európskeho triumfu predstihne Taliana Giovanniho Trapattoniho, ktorý strávil najväčšiu časť trénerskej kariéry v Juventuse. 

Portugalčan verí, že ako tréner napreduje. "Lepší tréner, lepší človek, rovnaká DNA. Tá znamená motiváciu a šťastie. Spolu s túžbou po veľkých udalostiach sú to veci, ktoré sa snažím preniesť aj na hráčov," povedal kormidelník, ktorý trénoval aj Benficu Lisabon, Chelsea, Real Madrid či Tottenham.

"Myslím si, že skúsenosti vás robia stále lepším. Váš mozog je v lepšej forme a máte aj kvalitnejšie vedomosti. Keď stratíte motiváciu, končíte. Tá moja rastie každý deň," dodal Mourinho. Jeho tím hrá zároveň o miestenku do budúceho ročníka Ligy majstrov – v tejto sezóne Serie A obsadí prinajlepšom piate miesto, ktoré znamená postup iba do EL.

Tabuľka Serie A pred posledným kolom
Tabuľka Serie A pred posledným kolomFlashscore

Bývalý útočník Rimanov Francesco Totti verí v úspech svojho bývalého tímu. "Sevilla má v takýchto finále viac skúseností. Hrali ich šesť a všetky vyhrali. Skôr či neskôr teda prehrajú, príležitosť poraziť ich má Rím pod vedením Mourinha. Je to tréner s mnohými skúsenosťami v podobných zápasoch, postaví sa k tejto výzve najlepším možným spôsobom, aby dostal tím na vrchol," povedal Totti, ktorý strávil v Ríme celú kariéru a získal s ním taliansky titul, pohár i superpohár.

Výkop je na programe v stredu 31. mája o 21:00 v budapeštianskej Puskás Aréne.

Finále EL: Sevilla - AS Rím