Mourinho doviedol Rím druhý rok po sebe do finále. V Budapešti vyzve Sevillu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho doviedol Rím druhý rok po sebe do finále. V Budapešti vyzve Sevillu

Aktualizované
Leverkusen končí v semifinále, vyradil ho AS Rím. Vo finále Európskej ligy sa stretne so Sevillou.
Leverkusen končí v semifinále, vyradil ho AS Rím. Vo finále Európskej ligy sa stretne so Sevillou.Profimedia
Druhá najprestížnejšia klubová súťaž v Európe rozlúskla vo štvrtok večer hádanku v podobe finalistov, ktorí si to rozdajú 31.5. v Puskásovej Aréne. "Farmaceuti" z Leverkusenu nedokázali v dvojzápase streliť Rímu gól a finále si tak nezahrajú. José Mourinho (60) môže, naopak, opäť ovládnuť Európsku ligu.

Bayer Leverkusen - AS Rím 0:0

Prvý zápas: 0:1

Hostia sa prakticky počas celého stretnutia bránili, čo potvrdzujú aj štatistiky. Už v dvanástej minúty ušiel defenzíve AS Rím rýchlonohý Diaby. Sprava vnikol do šestnástky a prudkou ranou z mierneho uhla pálil do brvna. Blízko k presnému zásahu mal po zmene strán aj Demirbay, no strelou po zemi spoza pokutového územia Ruia Patrícia neprekvapil. Nepodarilo sa to ani Azmúnovi v závere stretnutia, keď sa dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky, no strelou z prvej mieril vedľa pravej žrde.

Prevaha bola na strane Leverkusenu, ale postupuje Rím
Prevaha bola na strane Leverkusenu, ale postupuje RímOpta by Stats Perform

Rimania ustáli domáci tlak a radujú sa z druhého európskeho finále po sebe. Zverenci Josého Mourinha v minulej sezóne ovládli Európsku konferenčnú ligu. Do Budapešti sa dostali vďaka gólu z domáceho vystúpenia, o ktorý sa postaral Bove.

Sevilla - Juventus 2:1 pp (0:0)

Góly: 71. Suso, 95. Lamela - 65. Vlahovič

Prvý zápas: 1:1

Už po pätnástich minútach hlavičkoval nebezpečne na domácu bránu Gatti, autor vyrovnávajúceho gólu z prvého stretnutia v Turíne. V základnej zostave nastúpil namiesto zraneného kapitána Bonucciho. Bono vytiahol prvý dôležitý zákrok. Jeho náprotivok odpovedal výborným reflexom, keď sa ho zblízka snažil prekonať En-Nesyri. Najväčšiu príležitosť mal Kean, keď zoči-voči Bona prekonal, ale lopta opečiatkovala brvno.

Priebeh súboja v Andalúzii
Priebeh súboja v AndalúziiOpta by Stats Perform

Po zmene strán pridali na aktivite Sevillčania. Badé chcel nakloniť misky váh na domácu stranu hlavou, no opäť bol proit Szczesny. Na druhej strane len tesne míňal pravú žrď Rabiot. Kto ale neminul priestor medzi tromi žrďami bol krátko po hodine hry Vlahovič. Jeden z obrancov Sevilly tečoval center na hranici šestnástky, lopta sa odrazila na srbovú kopačku a ten sa zblízka nemýlil. Lenže svojimi chybami sa Juventus obral o vedenie už po šiestich minútach. Spoza šestnástky napriahol a jeho bomba skončila pod brvnom. 

O druhom finalistovi muselo rozhodnúť predĺženie. Hneď v úvode rozhodol Lamela, ktorý si nabehol za defenzívu na center Gila a hlavou k žrdi zabezpečil Seville možnosť zabojovať o siedmu trofej Európskej ligy.