Dúbravka verí, že Slovensko je na správnej ceste: Portugalci sa tešili, akoby vyhrali EURO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka verí, že Slovensko je na správnej ceste: Portugalci sa tešili, akoby vyhrali EURO

Dúbravka bol v bráne Slovenska skutočnou oporou.
Dúbravka bol v bráne Slovenska skutočnou oporou.Profimedia
Slovenskí reprezentanti po kvalifikačnej prehre s Portugalskom 2:3 neskladajú zbrane, keďže postup na záverečný turnaj majú stále vo svojich rukách. Hráči sa v piatkovom stretnutí museli vyrovnať s hustým dažďom, náročným terénom, ale aj kolísavou výkonnosťou.

Slovensko zažilo dva diametrálne odlišné polčasy. Zatiaľ čo v tom prvom bolo svedkom ofenzívneho koncertu domácich, prehrávalo 0:2 a rozdiel mohol byť pokojne vyšší, po zmene strán sa nadýchlo k omnoho sebavedomejšiemu výkonu.

"Prvý polčas nebol ideálny, hlavne jeho úvodná polovica. Mali sme veľké ihrisko, boli sme nízko, chodili neskoro do súbojov. Portugalsko má takú kvalitu, že keď im necháte o pol metra - meter navyše, dokážu to využiť. Nevedeli sme, ako to máme brániť, no v druhom polčase sme si niečo povedali a bolo vidieť, že sme to zlepšili," prezradil v pozápasovom rozhovore Stanislav Lobotka.

"Mali sme aj šťastie, lebo Martin Dúbravka výborne zachytal. Na druhej strane, my sme si tam vytvorili nejaké náznaky, ktoré sme mohli lepšie zakončiť. Možno nám nevychádzala predfinálna fáza, ktorá bola v podaní Portugalcov lepšie zvládnutá. Všetci ich hráči hrajú v top ligách, kvalitou sa s nimi nemôžeme porovnávať," pokračoval pred kamerami televízie Sport 1.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Hráč talianskeho SSC Neapol si v 80. minúte prebral prihrávku a krásnou strelou spoza pokutového územia prekonal bezmocného gólmana domácich: "Videl som tam voľný priestor, zobral som loptu do driblingu povedal som si, že zavriem oči a vystrelím. Som rád, že to tak dopadlo. O dva dni máme ďalší ťažký zápas. Výkon z druhého polčasu, hlavne kombinácie, odhodlanie a sebavedomie treba preniesť aj do duelu s Luxemburskom."

Najlepším hráčom "sokolov" bol gólman Martin Dúbravka, ktorý pochytal viacero obrovských šancí Portugalska a heroickým výkonom držal svoj tím v hre o body do posledných sekúnd stretnutia. 

"Išlo o veľmi ťažký zápas. Bohužiaľ, z našej strany nebol prvý polčas vôbec dobrý. Som rád, že reakcia v tom druhom bola lepšia. Prišli šance, dali sme dva krásne góly, výkon bol odhodlanejší. Je to škoda, mohli sme si odtiaľto odviezť aspoň bod. Súper sa na konci tešil, akoby vyhral EURO. Aj to nám ukázalo, že sme na správnej ceste," prezradil Dúbravka.

Historicky prvým strelcom gólu do siete Portugalska vo farbách slovenskej reprezentácie z hry sa stal Dávid Hancko. Hráč holandského Feyenoordu preťal kvalifikačnú nepriestrelnosť súpera, ktorá trvala dlhých 608 minút: "Videl som, že nikto z hráčov nebol voľný, tak som si povedal, že to vyskúšam. Padlo to tam s pomocou teču, domáci sa do posledných chvíľ báli o body. Až doteraz sme sa venovali Portugalsku, duel na tomto trávniku stál veľa síl, takže pred Luxemburskom musíme zregenerovať sily," doplnil.