Dusno v kabíne Švajčiarska: Poriadne sme netrénovali a hráme ako v parku, tvrdí Xhaka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dusno v kabíne Švajčiarska: Poriadne sme netrénovali a hráme ako v parku, tvrdí Xhaka
Granit Xhaka vedie švajčiarsky národný tím ako kapitán.
Granit Xhaka vedie švajčiarsky národný tím ako kapitán.Profimedia
Kapitán švajčiarskej futbalovej reprezentácie Granit Xhaka (30) po sobotňajšej remíze 2:2 s Kosovom v kvalifikácii majstrovstiev Európy kritizoval údajne vlažnú prípravu národného tímu na zápas v Prištine. Lídri skupiny I v zápase dvakrát viedli, ale o dva body ich pripravil útočník Vedat Muriqi (29) vo štvrtej minúte nadstaveného času svojím druhým gólom v zápase.

Kosovo - Švajčiarsko 2:2

Futbalista si servítku pred ústa nedával a svoju frustráciu daj najavo aj verejne: " Netrénovali sme tak, ako sme potrebovali. Žiadne tempo, nulová intenzita. Dnes to vyzeralo ako priateľský zápas alebo futbal v parku. Takto sa hrať nedá," povedal Xhaka podľa novín Blick.

"Nemôžete prepnúť z nuly na sto v zápase, keď celý týždeň veľa nerobíte. Potom po výkope je to úplne iný rytmus hry, to nedokáže žiadny futbalista na svete," povedal 30-ročný stredopoliar Leverkusenu, kam v lete prestúpil po rokoch strávených v Arsenale.

Tréner Murat Yakin s jeho slovami nesúhlasil a povedal, že sa s Xhakom porozpráva."Trénovali sme ako zvyčajne, všetko bolo pod kontrolou. Samozrejme, že sme neurobili všetko, čo sme si naplánovali. Ale vždy je tu nejaký súper. Nemôžeme očakávať, že touto skupinou prejdeme len tak," povedal Yakin.

Jeho zverenci po úvodných troch víťazstvách druhýkrát v rade remizovali. V skupine vedú o dva body pred Rumunskom. Kosovo, ktorému vo svetovom rebríčku patrí 109. miesto, ešte v kvalifikácii na ME 2024 nevyhralo. Na konte má štyri body za remízy a v tabuľke mu patrí predposledná priečka.