Ďalšia hanba pre Nemecko, Japonci im pripravili debakel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia hanba pre Nemecko, Japonci im pripravili debakel

Nemecký národný tím prechádza vážnou krízou.
Nemecký národný tím prechádza vážnou krízou.AFP
Japonsko sa pripojilo k rozrastajúcemu sa zoznamu tohtoročných premožiteľov nemeckej reprezentácie, keď v priateľskom zápase zdolalo hostiteľov budúcoročných ME 4:1. Vo Wolfsburgu ázijský tím ťažil nielen z protiútokov, ale aj zo slabej defenzívnej práce domácich. Zverenci Hansiho Flicka (58) prehrali tretíkrát v rade po veľmi slabých výkonoch, keď v posledných piatich zápasoch inkasovali celkovo 13 gólov.

Nemecko - Japonsko 1:4

Nemecko ako hostiteľ nadchádzajúcich majstrovstiev Európy hrá namiesto kvalifikácie priateľské zápasy, no vôbec sa mu nedarí. Flickov tím z posledných štyroch zápasov ani raz nevyhral, pričom trikrát sa jeho snaha skončila prehrou. Tentoraz to bolo Japonsko, ktoré si mnohí fanúšikovia ešte živo pamätali z majstrovstiev sveta, kde sa vďaka skvelému víťazstvu v skupine nad Nemcami prebojovalo až do osemfinále.

K ďalšiemu víťazstvu nad majstrami sveta z roku 2014 mali blízko už v 11. minúte, keď si center z pravej strany do vlastnej siete zrazil Antonio Rüdiger, ktorého dostal pod tlak nabiehajúci Junya Ito. Predstava ďalšieho neúspechu prinútila "Die Mannschaft" zvýšiť aktivitu, čo sa čoskoro prejavilo aj na skóre, keď Leroy Sané zakončil svižnú kombináciu Nemcov.

Japonci boli na ihrisku jasne lepší.
Japonci boli na ihrisku jasne lepší.Flashscore

Skôr než sa domáci fanúšikovia stihli radovať z vyrovnania, Japonci udreli druhýkrát. "Samuraji" opäť využili úplne odkrytý kraj domácej obrany a tentoraz Ueda na šťastné zakončenie nepotreboval ani pomoc súpera. Útočník Feyenoordu mohol dokonca v 42. minúte pridať ďalší zásah, ale tragické bránenie svojich spoluhráčov aspoň čiastočne napravil Marc-André ter Stegen.

Výkon ter Stegena bol vo všeobecnosti pravdepodobne jedným z mála svetlých momentov výkonu domácich, keďže barcelonský brankár hasil ďalší pomyselný požiar v 72. minúte, keď sa na neho z ľavej strany rútil Kaoru Mitoma.

Japonci sa napokon na víťazstvo príliš nenadreli, keď namiesto náporu Nemecka opäť sami skórovali - Takuma Asano využil prečíslenie dvoch na jedného. Ao Tanaka, ktorý hrá v nemeckej druhej lige v Düsseldorfe, spôsobil ďalším ľahkým zásahom obrovské bučanie publika.