Hernández je po zranení späť. Pogba s Kantém sa do nominácie nezmestili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hernández je po zranení späť. Pogba s Kantém sa do nominácie nezmestili

Lucas Hernández v akcii za PSG.
Lucas Hernández v akcii za PSG. Reuters
Obranca Lucas Hernández (27) bol opäť povolaný do tímu Francúzska na kvalifikačný zápas o EURO 2024 proti Írsku a priateľský súboj s Nemeckom, zatiaľ čo stredopoliari N'Golo Kanté (32) a Paul Pogba (30) v nominácii trénera Deschampsa (54) chýbajú.

Hernández veľkú časť minulej sezóny premaródil po tom, ako si počas majstrovstiev sveta v Katare roztrhol predný skrížený väz v kolene. V prebiehajúcom ročníku odohral tri zápasy v Ligue 1 za svoj nový klub Paríž St. Germain, v ktorom je spoluhráčom slovenského reprezentanta Milana Škriniara. 

Kanté je po roku v tempe

Do zostavy sa vracia aj obranca Arsenalu William Saliba, ktorý sa zotavil zo zranenia chrbta. Kanté, majster sveta z roku 2018, v júni prestúpil do saudskoarabského tímu Al-Ittihad, sa do nominácie nezmestil. Tridsaťdvaročný hráč sa v ostatných rokoch potýkal so sériou zranení, pričom od roku 2022 nastúpil za Francúzsko len dvakrát.

"Opäť hral. Odohral niekoľko zápasov za sebou, no nie všetky naplno a pri dobrej úrovni ligy. Aj keď je pravda, že podmienky limitujú vysoké teploty," povedal tréner "Les Bleus" Didier Deschamps novinárom.

"Práve sa vrátil po ročnom výpadku. Cítil som, že potrebuje pokračovať a hráči, ktorí tu boli počas jeho absencie, splnili moje očakávania. Stále sa môže dostať do výberu, ale počas tohto zrazu som sa rozhodol staviť na mladších hráčov, ktorí pozitívne reagovali na očakávania najvyššej úrovne," doplnil na adresu Kantého 54-ročný lodivod.

Pogba sa musí vrátiť na svoju najlepšiu úroveň

Pogba v tejto sezóne nastúpil za Juventus iba v jednom prípade z lavičky po operácii kolena a svalových zraneniach, ktoré ho v minulom ročníku obmedzili len na 161 minút hry. Deschamps uviedol, že verí v schopnosť stredopoliara vrátiť sa na svoju najlepšiu úroveň.

"Má mentálnu silu a skúsenosti, aby to dokázal. Nestane sa tak na lusknutie prsta. Keď sa mu to podarí, bude opäť hlavným kandidátom na post reprezentanta Francúzska," dodal kormidelník.

Francúzsko, ktoré je na čele skupiny B, hostí 7. septembra v Parku princov Írsko a následne 12. septembra cestuje na zápas s Nemeckom.