Pogba a Juventus sa pred štartom Serie A snažia zabudnúť na zranenia a škandály

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pogba a Juventus sa pred štartom Serie A snažia zabudnúť na zranenia a škandály

Pogba sa prechádza po Allianz Stadium
Pogba sa prechádza po Allianz StadiumProfimedia
Paul Pogba (30) a Juventus vstupujú do sezóny Serie A s cieľom oklepať sa z uplynulých 12 turbulentných mesiacov, ktoré poznačili zranenia a škandály.

Francúzsky stredopoliar Pogba, ktorý vynechal takmer celú minulú sezónu po vážnom zranení kolena, usiluje o štart v úvodnom zápase Juventusu v nedeľu na pôde Udinese.

Jeho zranenie bolo prvou veľkou ranou v uplynulom ročníku, ktorý mal priniesť oveľa viac, keďže škandály mimo ihriska viedli k odstúpeniu predstavenstva klubu, odpočtu bodov a zákazu účasti v európskom futbale.

Juve skončilo na siedmom mieste, keď mu bolo nakoniec odobratých 10 bodov za prestupové nezrovnalosti. To by im zabezpečilo miesto v Európskej konferenčnej lige, ale európsky riadiaci orgán UEFA im na rok zakázal účasť v kontinentálnych súťažiach.

Len málo fanúšikov Juve, ktorí boli zvyknutí vidieť svoj tím v Lige majstrov, smútilo nad stratou miesta v tretej najvyššej európskej súťaži. Úplná neúčasť v pohárovej Európe by mohla byť zároveň dobrou vecou, pretože klub sa snaží obnoviť svoju slávu na ihrisku aj mimo neho. Juve sa môže sústrediť na Seriu A a potenciálne boj o titul v lige, ktorá nemá jasného favorita.

Pogback?

Turínčania za sebou nemajú vydarené prestupové obdobie. Biznisu nepomohlo ani jesenné vypadnutie z Ligy majstrov a skutočnosť, že posledná ročná účtovná uzávierka ukazovala mínus 254,3 milióna eur.

Ešte v máji pred potvrdením trestu pre Juve (po odrátaní 15 bodov a ich následnom vrátení) boli v tabuľke na druhom mieste za rozbehnutým lídrom z Neapola. Tréner Massimiliano Allegri zdôrazňoval počet bodov, ktoré Juve získalo na ihrisku, aby vyzdvihol, ako výkony jeho tímu popierali ich konečné ligové umiestnenie.

Ak Pogbovo telo vydrží, Juventus bude mať v strede po sezóne, ktorú zničili fyzické problémy Francúza a vydieračský plán, do ktorého bol zapletený mimo iného Paulov brat Mathias, v podstate novú posilu svetovej triedy.

Pogba v máji prisľúbil, že sa vráti k svojej najlepšej forme po tom, ako v minulom ročníku odkríval z ihriska v zápase, keď bol jediný raz vybraný do základnej zostavy. V stredu vyzeral v dobrej forme pri víťazstve 5:0 v prípravnom súboji nad Alessandriou, v ktorom aj skóroval.

Vzhľadom na to, že budúce leto ho čaká EURO 2024, potrebuje prejsť nadchádzajúcou sezónou bez väčších problémov, aby ukázal, že je stále schopný hrať za Francúzsko na najvyššej úrovni.