Nemci v kríze, Flick pod tlakom. Z nominácie vypadol Goretzka či Werner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemci v kríze, Flick pod tlakom. Z nominácie vypadol Goretzka či Werner

Debut v reprezentácii čaká 32-ročného Pascala Grossa.
Debut v reprezentácii čaká 32-ročného Pascala Grossa. Profimedia
Tréner nemeckých futbalistov Hansi Flick (58) nezaradil do nominácie na septembrové prípravné zápasy stálice Tima Wernera (27) a Leona Goretzku (28). V drese národného tímu sa opäť nepredstaví ani útočník Thomas Müller (33). Naopak, debutu sa dočkal 32-ročný stredopoliar Pascal Gross z Brightonu.

Tímu stále chýba brankár Manuel Neuer, ktorý sa zotavuje po zlomenine nohy. Počas jeho neprítomnosti pravdepodobne opäť prevezme kapitánsku pásku defenzívny stredopoliar Joshua Kimmich. Prvýkrát od MS v Katare povolal Flick obrancu Borussie Dortmund Niklasa Süleho a do kádra zaradil aj stredopoliara Bayernu Mníchov Jamala Musialu, ktorý sa momentálne zotavuje zo zranenia stehna.

Okrem Wernera či Goretzku chýbajú tiež Thilo Kehrer a David Raum. "Viete, aký som hrdý na to, že hrám za Nemecko. Som veľmi sklamaný z tohto prekvapivého rozhodnutia, že v septembri nebudem pri tom. Najmä preto, že som sa v posledných týždňoch cítil naozaj dobre a tešil sa, že prispejem k tomu, aby sa národný tím vrátil na cestu úspechov. Musím však akceptovať rozhodnutie trénera a po dobrom začiatku sezóny ďalej tvrdo pracovať," uviedol Goretzka v príspevku na sociálnej sieti.

Štvornásobní majstri sveta a trojnásobní európski šampióni čelia kritike, na uplynulých dvoch svetových šampionátoch skončili už v skupinovej fáze. Nemci majú ako organizátorská krajina istú miestenku na EURO 2024, Flick využil uplynulých päť zápasov na experimentovanie s novými hráčmi a formáciami. Jeho zverenci vyhrali iba jeden z nich. Z ostatných jedenástich súbojov dokonca len tri.

"Každý teraz musí zabudnúť na svoje ego a slúžiť tímu. Tím je hviezda, nie jednotlivec," uviedol 58-ročný kouč a dodal, že hľadá najmä hráčov, ktorí do kádra prinesú energiu. Na povrch vyplávali informácie o možnom predčasnom konci bývalého lodivoda Bayernu Mníchov, ktorý na reprezentačnú lavičku zasadol v auguste 2021.

Nemecko nastúpi 9. septembra vo Wolfsburgu proti Japonsku a 12. septembra sa v Dortmunde stretne s vicemajstrami sveta Francúzmi.