Nový kapitán aj štýl hry. Flick sľubuje vysokú intenzitu Nemecka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nový kapitán aj štýl hry. Flick sľubuje vysokú intenzitu Nemecka

Hansi Flick vedie nemeckú reprezentáciu od roku 2021.
Hansi Flick vedie nemeckú reprezentáciu od roku 2021.Reuters
Tréner Hansi Flick (58) sľúbil, že Nemecko, ktoré sa v sobotu stretne s Japonskom v priateľskom zápase, predvedie nový štýl hry s vysokou intenzitou, hoci štvornásobní majstri sveta bojujú so zlou formou.

Desať mesiacov predtým, ako bude Nemecko hostiť EURO 2024, Flick vie, že akýkoľvek prešľap v dvoch utorňajších zápasoch proti Japonsku a Francúzsku by mohol ohroziť jeho prácu, keďže jeho tím je stále ďaleko od toho, aby bol schopný konkurovať na domácom turnaji.

Od decembrového šokujúceho vypadnutia zo skupinovej fázy majstrovstiev sveta vyhrali Nemci len jeden z posledných piatich zápasov. Trojnásobní majstri Európy, ktorí na posledných dvoch svetových šampionátoch vypadli už v skupine, vyhrali len tri z posledných 11 duelov.

Posledné výsledky Nemecka
Posledné výsledky NemeckaFlashscore

"Je to o poučení sa z minulosti. Z MS sme sa poučili. Teraz máme hernú filozofiu a snažili sme sa ju odovzdať mužstvu. Chceme, aby sa intenzita udržala na vysokej úrovni, dúfame v dobrú hru, z ktorej môžeme získať sebavedomie," povedal lodivod na piatkovej tlačovej konferencii.

Flick tiež vymenoval Ilkaya Gündogana za nového kapitána tímu a dúfa, že skúsený stredopoliar pomôže úspešne viesť mladšiu generáciu hráčov. Flick musel čeliť aj bučaniu a pokrikom po júnovej prehre s Kolumbiou.

"Po majstrovstvách sveta som v médiách takmer nič nečítal," odpovedal na otázku, ako sa vyrovnal s kritikou. "Vo futbale je dynamika, ktorú niekedy nemôžete očakávať. Trénovanie tímu si užívam a som za to naozaj vďačný," poznamenal.