Česi zakopli, Poliaci sa natrápili. Hladké výhry Francúzska a Holandska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česi zakopli, Poliaci sa natrápili. Hladké výhry Francúzska a Holandska

Francúzsky futbalista Aurélien Tchouaméni sa teší z gólu so spoluhráčmi.
Francúzsky futbalista Aurélien Tchouaméni sa teší z gólu so spoluhráčmi.TASR
Vo štvrtkových zápasoch kvalifikácie o EURO 2024 vyhrali v skupine B favoriti z Francúzska aj Holandska. Česko doma iba remizovalo s Albánskom, zatiaľ čo Poľsko potvrdilo úlohu favorita, ale proti Faerským Ostrovom sa trápilo. Maďarsko otočilo dôležitý duel v Srbsku. Fínsko je na čele skupiny H, v ktorej vyhrali Slovinci i Dáni.

SKUPINA B

Holandsko - Grécko 3:0

Holandsko začína postupne naprávať úvodnú prehru proti Francúzsku, odvtedy dva razy vyhralo. Odohralo však svoj len tretí zápas kvalifikácie, takže súčasných šesť bodov rozhodne porastie. Aj to priebežne stačí na druhé miesto. Grécku nedali "Oranjes" žiadnu šancu. Prvým gólom v reprezentácii počas 38. vystúpenia rozhodol stredopoliar Marten de Roon. Dve asistencie si pripísal Dumfries.

Francúzsko - Írsko 2:0

"Galský kohút" je na čele skupiny s plným počtom 15 bodov a stále platí aj to, že ešte neinkasoval ani jeden gól. Svoj len tretí gól v národnom tíme zaznamenal Tchouaméni a strelecký účet v najcennejšom drese si počas desiateho vystúpenia otvoril útočník Thuram, čím potvrdil dobrú formu z Interu. Mbappé nastúpil s kapitánskou páskou, bol aktívny, ale neskóroval.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

SKUPINA E

Česko - Albánsko 1:1

Česko siahalo na tri body. Vyhrávať mohlo už v úvode druhého polčasu, keď gól Provoda zrušil ofsajd. Zásah Černého však už platil, lenže po chybe Krála poslal krásnu strelu z diaľky do rohu Bajrami a Albánsko odchádzalo z Prahy spokojnejšie. Česi napriek remíze ostávajú na čele skupiny, balkánska krajina je o bod druhá.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Poľsko - Faerské Ostrovy 2:0

Poliaci síce mali streleckú aj územnú prevahu, ale v domácom prostredí sa im nedarilo prekonať defenzívu outsidera. Zvrátil to až Robert Lewandowski z pokutového kopu. Strelil svoj jubilejný 80. presný zásah v národnom tíme a vylepšil historický rekord v drese Poľska. Zakrátko pridal aj ďalší. Naši severní susedia sú pre prehry proti Česku a Moldavsku až na treťom mieste.

SKUPINA G

Litva - Čierna Hora 2:2

Všetko podstatné priniesla záverečná dvadsaťminútovka. Paulauskas poslal domácich do vedenia, ale Krstovič, bývalý kanonier Dunajskej Stredy, potvrdil skvelú formu z Lecce a krásnym volejom vyrovnal. Kapitán Savič dokonca otočil skóre, no remízu zachránil v nadstavenom čase Černych. Spomínaný Krstovič strelil svoj druhý gól v národnom tíme, potreboval na to šesť štartov. Vo štvrtok mu navyše jeden zobral VAR, ktorý odhalil ofsajd.

Srbsko - Maďarsko 1:2

Dôležitý zápas o prvé miesto začali lepšie domáci, no Maďarsko veľmi rýchlo skóre otočilo a získalo tri body, takže na prvom mieste má práve o tento počet viac ako druhé Srbsko.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

SKUPINA H

Kazachstan - Fínsko 0:1

Fínsko ostáva na čele skupiny, kde má už dvanásť bodov. Stretnutie v Kazachstane bolo veľmi vyrovnané, ale v závere ho rozhodol svojim tretím gólom vo štvrtom vystúpení počas aktuálnej kvalifikácie Oliver Antman. Dôležitý súboj s Dánskom na "Suomi" čaká v nedeľu. Ak ho zvládnu, bude to vyzerať už veľmi dobre. Severská krajina má každopádne výborne rozohratú kvalifikáciu. Bez šance nie je ani Kazachstan, pretože do tejto reprezetančnej prestávky vstupoval z druhého miesta. Stále má všetko vo vlastných rukách.

Slovinsko - Severné Írsko 4:2

O dva góly na domácej strane sa postaral Andraž Šporar, bývalý útočník Slovana Bratislava a stal sa prvým aktívnym hráčom Slovinska, ktorý má na konte aspoň desať presných zásahov v národnom tíme. Celkovo ich viac strelilo len deväť hráčov, no všetci už ukončili kariéry. Jeden pridal mladý Seško. Slovinci sa s desiatimi bodmi dotiahli na druhé Dánsko. Severné Írsko zatiaľ vyhralo iba nad San Marínom.

Dánsko - San Maríno 4:0

Síce z toho nebol žiadny výrazný debakel, ale Dánsko splnilo pozíciu favorita a na druhom mieste má desať bodov. O dva menej ako vedúce Fínsko, pričom v nedeľu čaká tieto škandinávske krajiny vzájomný súboj. Dve asistencie zaknihoval Eriksen. Mæhle vstietil svoj jubilejný desiaty gól za národné mužstvo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore