Portugalčan Pinto má jasného favorita: Slováci majú minimálnu šancu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalčan Pinto má jasného favorita: Slováci majú minimálnu šancu

Alex Pinto má na konte na Žitnom ostrove 43 zápasov.
Alex Pinto má na konte na Žitnom ostrove 43 zápasov.DAC Dunajská Streda
Futbalista Alex Pinto (25) je jediným portugalským hráčom v najvyššej slovenskej súťaži. Od zimy 2022 si oblieka dres Dunajskej Stredy, za ktorú nastupuje pravidelne na pravom kraji obrany. Pre portugalskú tlačovú agentúru Lusa poskytol pred kvalifikačným súbojom proti Slovensku rozhovor, v ktorom prezradil niekoľko detailov o zverencoch Francesca Calzonu (54).

Slovensko má minimálnu šancu

Favorita v spomínanom dueli má jasného. Nepochybuje o tom, že jeho krajina porazí slovenský výber. 

"Ak mám byť úprimný, Portugalsko je jasný favorit. O tom niet pochýb. Samozrejme, nikdy to nie je ľahké, tímy sú čoraz lepšie a lepšie, majú čoraz väčšiu kvalitu. Verím, že si z Bratislavy odvezie tri body. Ak budú hrať na najvyššej úrovni, získajú plný počet bodov," povedal Alex Pinto.

V rozhovore sa netají ani tým, že Slováci budú mať nesmierne náročnú úlohu a dáva im minimálnu šancu, že by sa im podarilo zastaviť štvrťfinalistu z ostatných majstrovstiev sveta v Katare. Na druhej strane upozornil, že aj slovenský mančaft má svoju kvalitu.

Ostatné vzájomné vystúpenia
Ostatné vzájomné vystúpeniaFlashscore

"Slovensko vstúpilo do kvalifikácie dobre. Pred začiatkom vymenilo trénera, ide o Taliana Francesca Calzonu. Urobil zmeny, povolal nováčikov. Trochu sa s ním upratali a zlepšili," pokračoval dvadsaťpäťročný ofenzívne ladený obranca.

Portugalsko musí hrať na 100 %

Na otázku o šanciach slovenského tímu prekvapiť Portugalsko v Bratislave obranca, ktorý hral za Benficu, Vitóriu de Guimarães, Gil Vicente a Farense, hovorí o šťastí a pevnej defenzíve.

"Slovensko potrebuje trochu šťastia, dobre brániť a uzatvárať priestory. Nemyslím si, že pôjdu do otvorenej hry, pretože v tej chvíli to bude pre nich náročné. Verím, že naša krajina vyhrá, ale vo futbale neexistuje stopercentná istota."

"Musíme sa predviesť v najlepšej forme. Ak to bude na 50 percent, myslím, že Slovensko môže niečo urobiť, ale dúfam, že nie. Samozrejme, že chcem, aby Portugalsko vyhralo. A úprimne si myslím, že sa im to podarí," doplnil Alex Pinto. 

Pinto a jeho čísla
Pinto a jeho číslaFlashscore

Prekvapiť môže Boženík

Logicky najväčšiu pozornosť Portugalčanov púta útočník Róbert Boženík, ktorý sa v lete stal natrvalo hráčom Boavisty. V úvode nového ročníka dotiahol svoj klub na čelo tabuľky. Po štyroch zápasoch vedie tamojšiu najvyššiu súťaž s desiatimi bodmi vďaka lepšiemu skóre pred Benficou a Sportingom. Dvadsaťtriročný útočník k tomu prispel tromi gólmi a jednou asistenciou.

"Boženík má zatiaľ skvelú sezónu. Za národný tím zvyčajne ani nenastupuje. Tentoraz by mohol, pretože sa mu darí, hoci Róbert Polievka strieľa góly takisto," uzavrel Pinto.

Róbert Boženík a jeho čísla
Róbert Boženík a jeho číslaFlashscore

Po štyroch kvalifikačných kolách sú Portugalčania na čele s plným počtom bodov a štrnástimi zásahmi. Od súperov neinkasovali ani raz. Druhé je práve Slovensko, ktoré má o dva body menej.

Slovensko - Portugalsko (piatok, 20:45)