Henderson dúfa v nomináciu na EURO. Cítim, že reprezentácii môžem niečo ponúknuť, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Henderson dúfa v nomináciu na EURO. Cítim, že reprezentácii môžem niečo ponúknuť, vraví

Henderson v januári vymenil Saudskú Arábiu za Holandsko.
Henderson v januári vymenil Saudskú Arábiu za Holandsko.Reuters
Jordan Henderson (33) tvrdí, že má Anglicku stále čo ponúknuť, a dúfa, že jeho forma v Ajaxe mu zabezpečí miesto v zostave Garetha Southgatea na majstrovstvách Európy v Nemecku.

Henderson prestúpil v júli z Liverpoolu do saudskoarabského Al-Ettifaq, kde však v januári predčasne ukončil zmluvu, aby podpísal kontrakt s holandským celkom. Reprezentačný tréner Anglicka Southgate bol začiatkom februára v Amsterdame, konkrétne v Johan Cruyff Arene, keď stredopoliar debutoval v drese Ajaxu pri remíze 1:1 s PSV v Eredivisie.

"Bolo pekné vidieť, že ma (Southgate) sleduje," uviedol Henderson v stredu pred zápasom Ajaxu s Aston Villou v rámci úvodného súboja osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

Ajax - Aston Villa (štvrtok, 18:45)

"Musím sa však sústrediť na svoju prácu. Ak ju budem robiť dobre a budem podávať dobré výkony, potom mi to dá najlepšiu možnú príležitosť dostať sa do reprezentácie. Určite cítim, že môžem národnému tímu niečo ponúknuť, že môžem pomôcť mužstvu počas najbližšieho zrazu a dúfam, že aj v lete," doplnil.

Anglicko čaká v základnej skupine na majstrovstvách Európy, ktoré sa začínajú 14. júna, postupne Srbsko, Dánsko a na záver Slovinsko.