Höjlund sa oprel do hráčov San Marína: Nemali čo stratiť, chceli mi zničiť kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Höjlund sa oprel do hráčov San Marína: Nemali čo stratiť, chceli mi zničiť kariéru

Höjlund sa stal terčom tvrdých zákrokov.
Höjlund sa stal terčom tvrdých zákrokov.Profimedia
Dánsky futbalista Rasmus Höjlund (20) sa po kvalifikačnom víťazstve 2:1 v San Maríne sťažoval na agresivitu domácich hráčov. Útočník Manchestru United, ktorý strelil prvý gól, povedal, že niektorí súperi sa ho úmyselne snažili zraniť a zničiť mu kariéru nebezpečnými zákrokmi.

Nemalo to s futbalom nič spoločné

Dáni sa na ihrisku veľkého outsidera nečakane trápili. Höjlund otvoril skóre v 42. minúte. Po hodine hry vyrovnal Alessandro Golinucci prvým gólom San Marína v boji o ME 2024. Hostia sa však dočkali "povinného" víťazstva vďakaa striedajúcemu Yussufovi Poulsenovi.

"Tento zápas nemal s futbalom nič spoločné," povedal Höjlund v rozhovore pre televíziu TV2. Rozumiem taliansky a počul som, že ma plánujú zabiť. Nemali čo stratiť, tak si povedali, že sa pokúsia zničiť moju kariéru," dodal bývalý útočník Atalanty Bergamo.

Obranca Roberto Di Maio ho v 88. minúte zozadu zasiahol kolenom a ukrajinský rozhodca Viktor Kopijovský udelil 34-ročnému veteránovi iba žltú kartu. "Je to smiešne. Takýto súboj sa nemôže odohrať len za žltú kartu. Je to koleno do chrbta, pre mňa jasná červená karta," povedal Höjlund.

Kjaer chcel rozhodcovi prekladať

Spoluhráč Simon Kjaer s ním súhlasil. Di Maiov faul prirovnal k surovému zákroku Kolumbijčana Juana Camila Zúñigu na Brazílčana Neymara vo štvrťfinále MS 2014, po ktorom sa zranený hviezdny útočník už v domácom turnaji neobjavil.

"Bola to jasná červená karta, pretože to bolo stopercentne úmyselné," vyjadril sa Kjaer. "Bolo to rovnaké ako v prípade Neymara, ktorý dostal kolenom do chrbtice a utrpel vážne zranenie," dodal obranca AC Miláno.

Dáni sú na prahu postupu na záverečný šampionát.
Dáni sú na prahu postupu na záverečný šampionát.Flashscore

Dánsky kapitán si tiež vypočul, ako hráči San Marína vynadali Höjlundovi. "Je to nebezpečné a rozhodca je priamo pri tom. Už na ihrisku som mu povedal, že mu chcú ísť po kolenách. Spýtal som sa ho, či mu mám preložiť," povedal Kjaer.

Dánsko je blízko k postupu na európsky šampionát. V skupine H má 19 bodov, rovnako ako vedúce Slovinsko. Tretí Kazachstan zaostáva za oboma súpermi dve kolá pred koncom kvalifikácie o štyri body.