Iba 23 hráčov na súpiske pre EURO? Považujem to za absurdné, hnevá sa Koeman

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Iba 23 hráčov na súpiske pre EURO? Považujem to za absurdné, hnevá sa Koeman
Koemanovi sa nepáči nariadenie európskej asociácie.
Koemanovi sa nepáči nariadenie európskej asociácie. AFP
Ronald Koeman (61), tréner futbalovej reprezentácie Holandska, je po uplynulom asociačnom termíne nespokojný s pravidlami UEFA. Koučovi sa nepáči, že pre účely zápasov ME 2024 môže vybrať len 23 hráčov. Tento počet chce rozšíriť o ďalších troch futbalistov.

V rozhovore pre médium Nederlandse Omroep Stichting bol lodivod národného tímu Holandska nahnevaný na rozhodnutie zo strany UEFA, ktorá reprezentačným kormidelníkom dovoľuje na EURO povolať iba 23 protagonistov.

"Mali by ste mať možnosť vybrať 26 hráčov. Považujem to za absurdné, keď vidíte, že aj v tomto reprezentačnom termíne je vo všetkých tímoch opäť množstvo zranení. Blížite sa ku koncu sezóny, ak vám vypadnú ďalší hráči, nemôžete potom hrať 11 proti 11," povedal Koeman po prehre s Nemeckom.

"Budem za to lobovať, pretože chápem, že to tak vidí oveľa viac národných tímov. Hovoril som o tom s Nagelsmannom. Deväť dní pred prvým zápasom ME musíte mať definitívny zoznam. Ak sa však niečo stane, čo potom? Považujem za smiešne, že tam musí byť iba 23 hráčov," doplnil svoje vyjadrenie.

Holanďania sa už dozvedeli meno svojho prvého súpera na európskom šampionáte. Po úspešnom penaltovom rozstrele duelu vo Walese a postupe z baráže sa ním stali futbalisti Poľska. Oba tímy sa v rámci skupiny D stretnú 16. júna v Hamburgu.