Tri penalty a šesť gólov v šlágri Španielska s Brazíliou. Uspeli Nemci i Francúzi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tri penalty a šesť gólov v šlágri Španielska s Brazíliou. Uspeli Nemci i Francúzi
Santiago Bernabéu videlo výborný zápas.
Santiago Bernabéu videlo výborný zápas.AFP
Futbalisti Brazílie remizovali v šlágri utorkového programu prípravných zápasov v Madride so Španielskom 3:3. O remíze rozhodol v siedmej minúte nadstaveného času z penalty Lucas Paquetá (26), dve jedenástky premenili aj domáci hráči. Nemci zvíťazili nad Holandskom 2:1. V 85. minúte o tom rozhodol Niclas Füllkrug (31). Portugalčania prekvapujúco prehrali na pôde Slovinska 0:2.

Španielsko - Brazília 3:3

Domáci sa na štadióne Santiaga Bernabéua dostali do vedenia už v 13. minúte. Yamal nafilmoval v šestnástke pád cez nohu Gomesa a rozhodca odpískal penaltu, ktorú premenil Rodri. V 36. minúte bolo 2:0, keď sa Olmo preštrikoval v šestnástke cez štyroch hráčov a strelou k ľavej žrdi upravil na 2:0. Kanárici však dokázali rýchlo vyrovnať vďaka gólom na oboch stranách polčasovej prestávky.

V 40. minúte znížil lobom po chybe brankára Rodrygo a v 50. sa strelou zvnútra šestnástky prezentoval Endrick. Brazílsky supertalent skóroval v druhom zápase po sebe, v sobotu rozhodol o triumfe nad Anglickom. V 85. minúte prišlo ku kontaktu medzi Beraldom a Carvajalom a Rodri premenil aj ďalšiu penaltu. Španieli na triumf nedosiahli, v nadstavenom čase totiž Carvajal stiahol v šestnástke Galena a z penalty vyrovnal Paquetá.

Nemecko - Holandsko 2:1

Vo Frankfurte padli oba góly už v úvode zápasu. Depay v 4. minúte využil zlú rozohrávku domácej obrany, nacentroval do šestnástky presne na nohu Veermana a ten otvoril skóre. Nemci odpovedali už o osem minút po krásnej strele Mittelstadta pod brvno. Vyrovnaný duel nakoniec rozhodol Füllkrug, ktorý skóroval po Kroosovom centri z rohu a jeho hlavičku vyrazil brankár až za bránkovou čiarou.

Slovinsko - Portugalsko 2:0 

Slovinci sa hviezdami nabitého kádra Portugalska, v ktorom nechýbal ani Cristiano Ronaldo, nezľakli a od úvodu s nimi hrali vyrovnanú partiu. V prvom polčase vyhrali na strely 3:1, no ani jedna nemierila medzi tri žrde. V druhom sa domáci dokázali presadiť, v 72. minúte po peknej kombinácii skóroval Čerin a v 80. rozhodol Elšnik.

Česko - Arménsko 2:1

Českí futbalisti triumfovali na Letnej nad Arménskom 2:1. O víťazstve rozhodol v 77. minúte Tomáš Chorý. Tréner Ivan Hašek sa tak tešil z úspechu aj v druhom zápase na lavičke Česka. Hostia prekvapujúco viedli po štvrťhodine hry, keď sa presadil Sevikjan. Na konci prvého polčasu však po rohovom kope Baráka vyrovnal Krejčí.

V druhom polčase sa dostal v šestnástke k lopte Chorý a zariadil triumf domácich. Hašek nahradil na lavičke Jaroslava Šilhavého, ktorý tesne po postupe na ME v Nemecku z funkcie odstúpil. Šesťdesiatročný Hašek už bol na lavičke mužstva v roku 2009. Česi nadviazali na triumf z Nórska, kde uspeli rovnako 2:1.

Prípravné zápasy:

Francúzsko - Čile 3:2

Írsko - Švajčiarsko 0:1

Luxembursko - Kazachstan 2:1

Rakúsko - Turecko 6:1

Škótsko - Severné Írsko 0:1

Egypt - Chorvátsko 2:4