Zápas dvoch rozdielnych polčasov. Calzonovi sa nepáčilo takticky nezvládnuté prvé dejstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zápas dvoch rozdielnych polčasov. Calzonovi sa nepáčilo takticky nezvládnuté prvé dejstvo
Francesco Calzona počas súboja s Nórskom.
Francesco Calzona počas súboja s Nórskom.TASR
Slovenskí futbalisti majú za sebou dva prípravné zápasy v rámci marcového asociačného termínu. S Rakúskom doma prehrali a v Osle s Nórskom odvrátili druhú prehru v rade v samom závere vďaka zásahu Ondreja Dudu (29). Stretnutie hodnotili krátko po jeho skončení samotní aktéri pre Sport TV.

Nórsko - Slovensko 1:1

Už od 18. minúty museli hráči spod Tatier doháňať nepriaznivé manko, keď sa po rohu presadil Sorloth. Tlak Nórska bol vysoký, Slovákov držal v zápase výborným výkonom najmä brankár Marek Rodák. Pripísal si viacero kľúčových zákrokov. Najmä po zmene strán sa blysol proti Erlingovi Haalandovi, ktorému zlikvidoval pokutový kop. 

"Takému hráčovi chytiť penaltu za stavu 1:0, keď mohlo byť po zápase... Som za to rád. Sami ste videli, že v prvom polčase nás tlačili, mali vyložené šance. Aj neuznaný gól. Dá sa povedať, že sme prvé dejstvo prežili a môžeme byť radi za 0:1. V druhom sme už mali navrch my," hodnotil Rodák.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Na odlišné dva polčasy reagoval aj šéf slovenskej lavičky Francesco Calzona, ktorý urobil v zostave viacero zmien. Až po prestriedaní mali jeho zverenci oveľa väčšiu kontrolu nad loptou. 

"Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme mierne experimentovali. Potrebovali sme vidieť hráčov, ktorí hrávajú menej, ako budú reagovať v takomto stretnutí. Absolútne sa mi nepáčilo, ako sme stáli hlboko. Takticky sme sa dopúšťali veľkého množstva chýb a súperovi veľa dovolili," nadviazal 55-ročný tréner.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

Jedným z hráčov, ktorému taliansky kormidelník doprial minutáž a rovno debut v národnom tíme, je osemnásťročný Leo Sauer. Na trávnik sa dostal v 83. minúte, keď vystriedal Róberta Boženíka. Aj po jeho aktivite mohol v nadstavenom čase otočiť skóre duelu Adam Obert

"Debutovať za Slovensko je skvelý pocit. Sníva o tom každý malý chlapec. O to krajšie to bolo, keď sa nám podarilo vyrovnať a mohol som sa s chalanmi tešiť priamo na ihrisku," doplnil čerstvý najmladší debutant.