Predstavenie súpera: Nórsko je iba Haaland a Ødegaard, ale nie na dlho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Predstavenie súpera: Nórsko je iba Haaland a Ødegaard, ale nie na dlho
Haaland s Odegaardom ťahajú Nórsko k špičke.
Haaland s Odegaardom ťahajú Nórsko k špičke.Profimedia
Druhým súperom slovenskej futbalovej reprezentácie počas aktuálnej medzinárodnej pauzy bude v utorok večer Nórsko, ktoré sa spolieha hlavne na dve hviezdy svetového futbalu. Čoskoro by mohlo byť všetko inak. Na detaily sa pozreli Flashscore Správy.

Najväčším menom v tíme je jednoznačne Erling Haaland. Skvelý gólový priemer má nielen na klubovej úrovni, ale takisto v národnom mužstve, nakoľko v 30 stretnutiach zaznamenal už 27 gólov, čo je priemer 0,9 na jeden zápas. Rekordérom je Jørgen Juve, presadil sa 33-krát.

Jeho zápis môže byť čoskoro prepísaný. Zaznamenal ho v dvadsiatych a tridsiatych rokoch. Kapitánom Nórska je Martin Ødegaard, ktorý nosí pásku aj v Arsenale. Práve na tejto dvojici stojí a spadá celá hra tímu. Potom nasledujú futbalisti, ktorí sa už neradia medzi najväčšiu svetovú špičku.

Nórsko - Slovensko (utorok, 19:00)

Útočník Alexander Sørloth prežíva úspešnú sezónu vo Villarreale, krajný obranca Julian Ryerson si buduje miesto v Borussii Dortmund, stopér Leo Østigård získava čoraz viac priestoru v Neapole, zatiaľ čo Kristoffer Ajer je pevnou súčasťou Brentfordu.

Všetci títo hráči vrátane dvoch spomínaných najväčších hviezd majú najlepšie roky stále iba pred sebou a ešte viac to platí hlavne o dvoch ofenzívnych mladíkoch. Oscar Bobb už prerazil do kádra prvého tímu Manchestru City, v tejto sezóne dostáva viac a viac priestoru na hracej ploche, ktorý úspešne využíva.

Iba osemnásťročný Antonio Nusa sa zabýval v zostave belgického tímu Club Bruggy, pričom v úvodných štyroch stretnutiach za národný tím strelil jeden gól a na tri asistoval. Veľmi zaujímavou postavou je tréner Ståle Solbakken, ktorému sme sa venovali v samostatnom článku.

Nórsko sa v histórii iba štyrikrát predstavilo na veľkom šampionáte. Len v roku 2000 postúpilo na EURO, kde vypadlo v skupine. Na majstrovstvách sveta bolo naposledy dva roky predtým. Počas troch vystúpení sa škandinávska krajina umiestnila na dvanástom, pätnástom a sedemnástom mieste.

Slovenská reprezentácia odohrala s Nórskom doteraz štyri vzájomné stretnutia s bilanciou jedna výhra a tri prehry, so skóre 1:5. Jediné víťazstvo Slovenska sa zrodilo v novembri 2017, o ktorom v Trnave počas tretej minúty nadstaveného času rozhodol Stanislav Lobotka. Posledné tri vzájomné merania síl sme mapovali.

Vzájomné zápasy Slovenska a Nórska.
Vzájomné zápasy Slovenska a Nórska.Flashscore