Kankavovi s Kašiom chýba k Euru posledný krok. S Grékmi musia napraviť negatívnu bilanciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kankavovi s Kašiom chýba k Euru posledný krok. S Grékmi musia napraviť negatívnu bilanciu

Bude sa Kašia radovať podobne aj po finále baráže?
Bude sa Kašia radovať podobne aj po finále baráže? Profimedia
Napriek tomu, že sa Gruzínsko nekvalifikovalo na majstrovstvá Európy, vďaka svojim výkonom v Lige národov a následnému víťazstvu 2:0 nad Luxemburskom je iba 90 minút od svojej historicky prvej účasti na záverečnom turnaji. Zverenci Willyho Sagnola (47) sa budú snažiť využiť výhodu, že v utorňajšom finále vetvy C proti Grécku nastúpia opäť doma v Tbilisi.

Gruzínci budú mať k dispozícii už aj svojho ťahúňa Chviču Kvaraccheliju z Neapola. V predošlom stretnutí nehral pre kartový trest. Jeho tím bol naposledy takto blízko k postupu pred ME 2020, keď prehral vo finále baráže 0:1 so Severným Macedónskom ešte pod vedením slovenského kouča Vladimíra Weissa. 

Duel môže byť rozlúčkový pre trénera gruzínskej reprezentácie Willyho Sagnola. Francúz avizoval svoj odchod po skončení kvalifikácie, v prípade postupu po majstrovstvách Európy.

"Je dôležité, že sme po poslednom dueli mali čas na regeneráciu. Niektorí hráči ho maximálne využili. Všetci sa cítia dobre a sú pripravení. Rovnako ako s Luxemburskom, aj v utorok sa budeme snažiť predviesť čo najlepší výkon, či už po individuálnej, alebo tímovej stránke," uviedol pre web národného tímu šéf lavičky Sagnol.

Domáci majú síce výhodu svojho trávnika, ale hotel v Nemecku si zatiaľ rezervovať nebudú, keďže zostávajú v pozícii outsidera. Nielen preto, že sú v rebríčku FIFA o 28 miest za súperom, ale aj preto, že Grécko nezdolali v deviatich pokusoch (0-2-7). Každopádne, Gruzínsko je v štyroch posledných domácich zápasoch neporazené (3-1-0).

"Tešíme sa na zápas. Všetci v tíme si uvedomujú, čo môžeme urobiť pre celú krajinu. Nálada je výborná, sme maximálne motivovaní," doplnil kormidelníka Otar Kakabadze.

Ostatné vzájomné merania síl.
Ostatné vzájomné merania síl.Flashscore

Gréci neboli na kontinentálnom šampionáte od ME 2012 a na vrcholnom podujatí od MS 2014. V predošlom strete prešli hladko cez Kazachstan, ktorý deklasovali 5:0. Udržali si tretie čisté konto v posledných piatich kvalifikačných zápasoch (3-1-1). Popri zlepšujúcom sa hernom prejave udržal Grékov na vzostupnej trajektórii aj príchod Gusa Poyeta na post trénera, ktorý z 20 zápasov dosiahol 12 víťazstiev (12-2-6).

K úspechu prispela najmä nepriepustná obrana, ktorá pod Poyetovým vedením zaknihovala desať víťazstiev bez inkasovaného gólu. Napriek pozitívnej vzájomnej bilancii si Grécko proti Gruzínsku udržalo iba tri čisté kontá.

V stretnutí by opäť nemala chýbať belasá dvojica z Gruzínska. Stopér Guram Kašia odohral s kapitánskou páskou v semifinále baráže plnú minutáž. Defenzívny stredopoliar Džaba Kankava naskočil v 86. minúte. O minútu na to inkasoval žltú kartu. Víťaz utorňajšieho duelu nastúpi na záverečnom turnaji v F-skupine proti Portugalsku, Česku a Turecku.

Vetva C, finále:

Gruzínsko - Grécko (utorok, 18:00)